بررسی کانه زایی مولیبدنیوم با سنگ میزبان کربناته در معدن متروکه سرب و روی احمد آباد (شمال شرق بافق)

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI08_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی تاج الدین

کارشناس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

محمدباقر دری

کارشناس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

چکیده

معدن متروکه سرب و روی احمد آباد که محل اصلی کانه زائی مولیبدنیوم می باشد در فاصله 60 کیلومتری شمال شرق بافق واقع شده است . منطقه مورد بررسی، در یک بلوک گسلی متشکل از طبقات کربناته تریاس زیرین ومیانی، طبقات گچ، مارن و اهک تریاس بالائی و طبقات شیل و ماسه سنگ ژوراسیک قرار دارد. در محدوده مذکور، 3 افق کانه سای به طور هم شیب با طبقات میزبان رسوبی دیده می شود. افق اصلی (افق پائینی) کانه سازی در طول بالغ بر 60 متر و ضخامت 7-0/5 متر رخنمون دارد. سنگ درونگیر کانه سازی، طبقات دولومیتی سازند شتری (واحد Tsh-1) است. تعداد 8 نمونه از بخش های مختلف کانسنگ برجا و نیز از انباشته های خارج شده از داخل تونل ها برداشت شده است.عیار مولیبدنیوم دربخش های مختلف کانسنگ از 0/45 تا 3/35 درصد متغیر است. کانی شناسی عمدتا شامل گالن، اسفالریت، ولفنیت، پیریت، اسمیت زونیت، سروزیت، کالامین و اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن می باشد. بررسی های اخیر در محدوده احمد آباد، نشانگر گسترش و حجم قابل ملاحظه کانه سازی مولیبدنیوم همراه با کانه های سرب و روی می باشد، از این رو بررسی دقیق عوامل کنترل کننده تشکیل و تمرکز کانه سازی مولیبدنیوم در کانسار احمد آباد می تواند یک راهنمای اکتشافی مفید برای پی جوئی این فلز در منطقه باشد. در این راستا پی جوئی سازند شتری و نمونه گیری از معادن و اندیس های سرب و روی موجود در فاصله دو گسل کوهبنان و بهاباد (با روند شمال غرب – جنوب شرق) و نیز بررسی کانه سازی و دگرسانی های احتمالی در اطراف توده نفوذی بهاباد مناسب می نماید.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.