خشک کردن حامل های لیپیدی نانوساختار (NLC) با استفاده از خشک کن پاششی و با کمک مالتودکسترین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 18، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-18-116_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Shahram Mozaffar

Department of Food Science and Technology, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran

رادی Radi

Department of Food Science and Technology, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran

Sedigheh Amiri

Faculty member- Azad University of Yasooj

چکیده

حامل های لیپیدی نانوساختار (NLC) حامل های قوی برای ترکیبات چربی دوست هستند. در این تحقیق، محلول مالتودکسترینNLC: (۶:۱۰) در دمای ورودی ۱۱۰ یا ۱۸۰ درجه سلسیوس و سرعت جریان خوراک ۵ یا ۱۵ میلی لیتر در دقیقه توسط خشک کن پاششی خشک شده و ویژگی های پودرها مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که پودر تولید شده از ذرات کروی شکل توخالی با سطوح صاف تشکیل شده اند. بیشینه بازده تولید پودر حدود ۶۶ درصد بود. اندازه ذرات NLC پس از حل کردن مجدد پودرهای به دست آمده افزایش یافت ]از ۳/۵۷ نانومتر (در بزرگ ترین اندازه قبل از خشک کردن) به ۷/۹۳ نانومتر (در بزرگ ترین اندازه بعد از خشک کردن)[، اما در تمام تیمارها کمتر از حد اندازه قابل قبول سیستم های NLC  بود. اندازه گیری شاخص های جریان پذیری مانند شاخص تراکم پذیری (متوسط ۲۱/۱۶)، نسبت هاوسنر (متوسط ۲۰/۱) و زاویه قرار (۳۱ تا ۴۲ درجه) نشان داد که نمونه ها به عنوان پودرهایی با قابلیت جریان پذیری خوب دسته بندی می شوند. نتایج این مطالعه نشان داد که سیستم های NLC را می توان با استفاده از ماده مالتودکسترین به عنوان ماده کمکی بدون هیچ گونه تغییر شدید در اندازه ذرات، با خشک کن پاششی خشک کرد.

کلیدواژه ها

nanostructured lipid carrier, NLC, spray-drying, maltodextrin, lipid nanoparticles, encapsulation, حامل های لیپیدی نانوساختار, NLC, نانوذرات چربی, خشک کن پاششی, مالتودکسترین, ریزپوشانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.