ارتقا خصوصیات فیزیکوشیمیایی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به وسیله ریز پوشانی اکستروژن دولایه آلژینات سدیم و صمغ زودو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 15، شماره: 80
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-15-80_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دانشگاه شیراز - دانشکده دامپزشکی- گروه بهداشت مواد غذایی

عضو هیات علمی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

استاد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، و بخش بیوشیمی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شیراز

چکیده

در محصولات غذایی که حرارت می بینند ریزپوشانی باکتریهای پروبیوتیک به عنوان یک روش مناسب جهت کاهش آسیب حرارتی پیشنهاد می گردد. ریز پوشانی روش های مختلفی دارد که یکی از این روش ها اکستروژن است. این روش در مقایسه با سایر روش ها، آسیب کمتری را به باکتری وارد می کند. اکستروژن دولایه با استفاده از یک هیدروکلویید با وزن مولکولی بالا ازجمله صمغ زودو، می تواند از آسیب حرارتی ممانعت به عمل آورد.در این تحقیق ریز پوشانی به روش اکستروژن بر روی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس به صورت دولایه انجام شد. لایه اول سدیم آلژینات و لایه دوم صمغ زودو، در چهار تیمار (۰، ۲/۰، ۴/۰، ۶/۰، ۸/۰) درصد بود. به منظور انتخاب بهترین درصد صمغ در ریزپوشانی، از نمونه ها عکس برداری توسط میکروسکوپ نوری انجام شد و آزمون های بافتی و رنگ بر روی دانک ها صورت پذیرفت. پس از انتخاب بهترین تیمار، بر روی آن آزمون های ماندگاری حرارتی، ماندگاری در شرایط اسیدی به همراه نمک و تولید اسید صورت پذیرفت.بهترین غلظت صمغ زودو بکار رفته به عنوان لایه دوم، در آزمون های فیزیکی ۸/۰ درصد بود. دانک تولیدی با غلظت ۸/۰ درصد زودو دارای ماندگاری بیشتری نسبت به باکتری آزاد در دمای C ° ۷۲ و غلظت نمک ۱۵% در ۵/۱= pH بود. میزان ایجاد اسید و رشد باکتری در دانک نسبت به باکتری آزاد کندتر بود.باکتری ریز پوشانی شده با غلظت ۸/۰% زودو دارای ماندگاری میکروبی بیشتری در دمای C ° ۷۲ و غلظت نمک ۱۵% در ۵/۱= pH در مقایسه با باکتری آزاد بود.

کلیدواژه ها

: Microencapsulation, Lactobacillus rhamnosus, Extrusion, Zedo gum, ریزپوشانی, لاکتوباسیلوس رامنوسوس, اکستروژن , صمغ زودو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.