خشک کردن ورقه سیب توسط خشک کن هالوژن سمیرا کریمی۱، محمدهادی خوش تقاضا۲

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-11-44_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

چکیده  در این تحقیق، خشک کردن ورقه سیب گلاب توسط خشک­کن هالوژن مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش­ها در دو سطح ضخامت ورقه سیب­ ۳ و ۶ میلی­متری، سه سطح دمای ۸۰ ، ۱۰۰ و ۱۲۰ درجه سلسیوس، با دو برنامه خشک کردن Fast و Standard انجام گرفت. مقدار رطوبت از دست رفته، زمان خشک کردن و میزان تردی برگه­های خشک­شده اندازه­گیری شد و طعم برگه­ها از طریق ارزیابی گروه تست کننده مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که بیشترین میزان رطوبت از دست رفته در شرایط ضخامت برگه ۶ میلی­متر و برنامه خشک کردن Standard بوده است. مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگهmm  ۳ در دماهای ۸۰ و ۱۰۰ درجه سلسیوس بیشینه بوده است. در هر دو برنامه خشک کردن Fast و Standard و ضخامت برگه  mm۶ ، تفاوت معناداری میان دماهای ۸۰، ۱۰۰ و ۱۲۰ درجه سلسیوس و مقدار رطوبت از دست رفته وجود داشت. در برنامه خشک کردن  Fast،  برای هر سه دمای موجود، تفاوتی میان مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگه­های ۳ و ۶ میلی­متر وجود نداشت. اما در روش Standard ، در دمای ºC ۱۰۰، مقدار رطوبت از دست رفته برای ضخامت برگه  mm۶  به طور معناداری بیشتر بود. برای دماهای ۸۰ و ۱۰۰ درجه سلسیوس، طعم برگه­های سیب خشک­شده خوب بوده، ولی برگه­های سیبی که در دمای ºC ۱۲۰ خشک­شده بودند از طعم متوسطی برخوردار بودند. برگه­های سیبی که در دمای ºC۸۰ خشک شدند، تردی کمتری داشته و برگه­های خشک شده در دمای ºC ۱۲۰ تردتر بودند. در نهایت شرایط بهینه عبارت بود از، روش خشک کردن  standard، دمای ºC۱۰۰ و ضخامت برگه­های  mm۶  که به دلیل  میزان رطوبت از دست رفته بیشتر، تردی قابل قبول و طعم به نسبت  مناسب آن بود.

کلیدواژه ها

Halogen moisture analyzer, Drying, Apple slice, Brittleness, کلید واژگان: تحلیل گر رطوبت هالوژن, خشک کردن, ورقه سیب, تردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.