مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک میوه زرشک (Berberis Vulgaris) به کمک شبکه عصبی مصنوعی شیوا گرجیان ۱، تیمور توکلی هشجین ۲، محمد هادی خوش تقاضا ۳

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 11، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-11-45_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

چکیده       به منظور بررسی سینتیک خشک شدن میوه زرشک، آزمایش­هایی در سه سطح دمایی و سه سطح سرعت بر روی نمونه­های شاهد و تیمار شده با شوک حرارتی و امولسیون "۶% کربنات پتاسیم + ۳% روغن زیتون" در ۳ تکرار در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل اجرا گردید. بیشترین مدت زمان خشک شدن ۲۹۲۰ دقیقه، برای نمونه­های شاهد در دمای Cº۶۰ و سرعت ۳/۰ متر بر ثانیه و کمترین مدت زمان ۷۰ دقیقه برای نمونه­های تیمار شده با امولسیون در دمای Cº۸۰ و سرعت ۱ متر بر ثانیه ثبت شد. در این تحقیق از شبکه پرسپترون چندلایه با الگوریتم یادگیری لونبرگ- مارکوارت و توابع غیرخطی تانژانت سیگموئیدی و سیگموئید لگاریتمی برای مدلسازی فرایند خشک شدن استفاده شد. تعداد نورون­های ورودی شبکه برابر چهار متغیر در ورودی (نوع پیش­تیمار، دمای هوا، سرعت هوا و زمان) و خروجی شبکه میزان رطوبت زرشک می­باشد. بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Tansig، ۱-۱۶-۳۰-۴ با ضریب همبستگی ۹۹۹۲/۰ و خطای حقیقی ۰۰۰۲۵/۰ بود. علاوه بر این بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Logsig، ۱-۵-۲۵-۴ با ضریب همبستگی ۹۹۹۱/۰ و خطای حقیقی ۰۰۰۳۲/۰ بود.

کلیدواژه ها

Barberry fruit, Artificial Neural Network, Pretreatment, Completely randomized block, Perceptron, کلید واژه گان: میوه زرشک, شبکه عصبی مصنوعی, پیش تیمار, بلوک کاملا تصادفی, پرسپترون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.