سینتیک خشک کردن چای با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 13، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-13-50_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Hossein Ghanad Zadeh

استاد گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی دانشگاه گیلان

Behrooz Abbasi

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی دانشگاه گیلان

Malihe Ghavidel

دانشجوی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه علوم وفنون بابل

Nima Emami

دانشجوی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه گیلان

چکیده

چکیده خشک کردن برگ چای برای نگهداری طولانی مدت از ملزومات می باشد. برگ سبز چای درمحدوده دماهای ۳۵  تا ۵۵ درجه سلسیوس و سرعت های ۵/۰و۷/. متر بر ثانیه هوای ورودی و بازه ی زمانی ۰تا ۱۴۰ دقیقه دریک فرآیند  خشک کن آزمایشگاهی خشک شد. بدین منظور ۴ نمونه برای هر دما در نظرگرفته  شد و تغییرات وزن نمونه ها به طور پیوسته در هر آزمایش ثبت شد. فرآیند خشک کردن چای به روش شبکه های عصبی مصنوعی با چهار بردار ورودی (زمان دما، سرعت و رطوبت) و یک بردار خروجی (نسبت رطوبت) مدلسازی شده است و نتا یج به دست آمده از شبکه عصبی مصنوعی باداده های تجربی مقایسه شدند و بهترین نتیجه توسط شبکه عصبی پس انتشارپ یشخور با الگور یتم آموزش                   لونبرگ-مارکواردت و تابع فعالسازی تانژانت سیگموئید به دست آمد که نشان دهنده دقت بالای شبکه عصبی مصنوعی است. خطای درصد نسبی میانگین و ضریب تعیین و خطای مجذور مربعات میانگین به ترتیب ۳/۱و ۹۹۹۸/۰و ۰۰۰۰۸/۰ می باشد.

کلیدواژه ها

Tea leaves Drying, Feed Forward neural network, Liven berg–Marquardt Algorithm, کلید واژگان: خشک کردن برگ چای, شبکه عصبی پس انتشار, الگوریتم لونبرگ –مارکواردت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.