بهینه سازی پارامترهای فیزیکی در میزان تولید آنزیم لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر PTCC۵۰۱۰ در محیط حاوی شیره خرما و بررسی خصوصیات آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 13، شماره: 57
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-13-57_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Mahdiyeh Ghamari

دانشجوی دکترای صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد

farideh Tabataba i Yazdi

دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد

Iran Alam Zadeh

استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

Manoochehr Vosoghi

استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

Mahdi Varidi

دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد

Haniyeh Safari

فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

لیپازهای میکروبی یکی از پرکاربردترین آنزیم ها در صنایع گوناگون می باشند و لیپاز حاصل از کپک آسپرژیلوس نایجر به دلیل غیر سمی بودن محصولات آن در صنایع غذایی و دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. تولید آنزیم تحت تاثیر شرایط مختلف محیطی متغییر است، لذا در این تحقیق دو پارامتر میزان pH و سرعت همزدن در تولید لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر به روش پاسخ عکس العمل سطح (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. pH معادل ۵/۷ و سرعت همزدن rpm۱۹۰ بهترین نتیجه را در تولید لیپاز به صورت کشت غوطه­وری در محیط حاوی شیره خرما، نشان دادند. سپس میزان فعالیت و پایداری آنزیم در مقادیر مختلف pH و دما مورد بررسی قرار گرفت و بیشترین فعالیت آنزیم در  pH برابر ۷ مشاهده شد در حالیکه آنزیم در شرایط اسیدی پایدار می باشد. فعالیت لیپاز در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد بهینه بود و پایداری آن در دماهای بالا کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

pH, Key words: Lipase, Asspergillus niger, Stirring rate, pH, Enzyme characters, کلید واژگان: لیپاز, آسپرژیلوس نایجر, سرعت همزدن, خصوصیات آنزیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.