بررسی تاثیر پیش تیمار با اتیل اولئات و نوع بسته بندی بر خصوصیات کیفی توت خشک شده در طی مدت نگهداری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 7، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-7-24_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

چکیده  در این پژوهش توت سفید و توت خاردار با محلول های ترکیبی اتیل اولئات  پیش تیمار شده  و به روش صنعتی ( خشک کن کابینی ) خشک شدند.  توت های خشک شده همراه با نمونه های شاهد به دو روش( پلی اتیلن و پلی استیرن)  بسته بندی و به مدت ۵ ماه در دمای  محیط نگهداری گردیدند. خواص کمی و کیفی و  خصوصیات  حسی و رئولوژیکی بلافاصله پس از  خشک شدن  و در فواصل ۳۰ ،۹۰ و ۱۵۰ روز  اندازه گیری گردیدند. طرح آماری مورد استفاده ، آزمایش فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با  سه تکرار و دو فاکتور  بود. فاکتور  A  پیش تیمار با  نه  سطح و فاکتور  B بسته بندی با دو  سطح بود. میانگین ها با آزمون دانکن  مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که پس از ۵ ماه نگهداری توت خشک حداقل میزان رنگ قهوه ای در توت سفید تیمار شده با اسید اسکوربیک ۱ درصد  + اتیل اولئات ۲ درصد و سپس در توت سفید تیمار شده با متا بی سولفیت پتاسیم  ۵/۰ درصد + اتیل اولئات ۲ درصد مشاهده شد. توت خشک سفید تیمار شده با متا بی سولفیت پتاسیم  ۵/۰ درصد + اتیل اولئات ۲ درصد دارای حداقل میزان شمارش میکروبی و حداکثر امتیاز بافت، رنگ، بو، طعم و ظاهر عمومی  و  توت خشک سفید تیمار شده با متا بی سولفیت پتاسیم  ۵/۰ درصد + اتیل اولئات ۲ درصد دارای حداکثر میزان قابلیت جویدن بود.توت تیمار شده و نگهداری شده به مدت ۵ ماه در بسته های پلی استیرنی از نظر امتیاز های بافت و طعم بر بسته پلی اتیلنی ارجحیت  داشت. همچنین توت تیمار شده و بسته بندی شده در پلی استیرن پس از ۵ ماه نگهداری در انبار دارای حداقل میزان رنگ قهوه ای و شمارش میکروبی بود. به طور کلی  توت سفید تیمار شده با محلول متا بی سولفیت پتاسیم + اتیل اولئات ۲ درصد  که با خشک کن کابینتی خشک گردیده و  با پلی استیرن بسته بندی شده بود، پس از ۵ ماه نگهداری در انبار  نسبت به بقیه تیمارها  از نظر خصوصیات شیمیایی، میکروبی و  رئولوژیکی دارای ارجحیت بود.

کلیدواژه ها

Dried mulberry fruit, Cabinet dryer, Ethyl oleate, Polyethylene, Polystyrene, Rheological characteristics, خواص رئولوژیکی, کلید واژگان : میوه توت خشک شده, خشک کن کابینی, اتیل اولئات, پلی اتیلن, پلی استیرن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.