تعهدات بین المللی دولتها در بانکداری بین المللی با تاکید بر وضعیت حقوقی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF10_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان بهمن نژاد

کارشناس ارشد حقوق بین الملل دانشگاه قم

سیدیاسر ضیایی

دانشیار دانشگاه قم عضو هیئت علمی دانشگاه قم

چکیده

بانکداری به دلیل تاثیری که در متغیر هایی اقتصادی کشورها دارد، به عنوان بازوی سیاست گذاری در عرصه پولی و مالینقش آفرینی می کنند(بانک مرکزی)، بانکداری و تاثیر عملیات های بانکی مانند یک سکه دو رو عمل می کند هم می تواند سبب رشد و توسعه اقتصادی و یا رکود و عقب افتادگی اقتصاد جامعه شود، اما این تاثیر به دلیل ارتباط دولتها و ملت ها رنگ و بوی بین المللی به خود گرفته و به عنوان یک پدیده اقتصادی بین المللی دارای ابعاد مهمی حقوقی می باشد و دولتها برای روابط مالی و بانکی با یگدیگر نیازمند تنظیم مقررات و استانداردهای بین المللی و نوعی خود محدود سازی ارادی هستند، این خود محدود سازی ارادی در قالب تعهدات بین المللی دولت در بانکداری بین المللی خود را نشان که با تحقیق در منابع تعهداتی دولت در حقوق بین الملل بانکی به چهاردسته از تعهدات دولت در بانکداری بین المللی برخورد می کنیم، این تعهدات عبارتند از تعهد به تطبیق و حاکمیت شرکتی ، نظارت و همکاری ،شفافیت ،مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی است. نهادها و سازمان های بین المللی مانند کمیته بازل، گروه ویژه اقدام مالی، گروه ولفسبورگ، اگمونت، صندوق بین المللی پول و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و همینطور هیات خدمات مالی اسلامی سکاندار تنطیم گری در حوزه مالی و بانکی بین المللی هستند ودولت ایران به عنوان یکی از اعضای جامعه بین المللی متعهد است. پژوهش حاضر به دنبال شناسایی اسناد ناظربر تعهدات بین المللی دولت ایران در بانکداری بین المللی و در صدد یافتن جایگاه استانداردهای بین المللی در حقوق بانکی ایران است.

کلیدواژه ها

بانکداری بین المللی، تعهدات، دولتها، ایران،کمیته بازل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.