مقایسه بازه های اطمینان خودگردان برای میانگین زمان پاسخ دریک مطالعه شبیه سازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مدل سازی پیشرفته ریاضی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAMFN-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کاظم زاده قره چبق

گروه ریاضی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی

بهمن تارویردی زاده

گروه ریاضی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی

علیرضا افشاری صفوی

گروه ریاضی، واحد ماکو، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

میانگین زمان پاسخ نقش مهمی را در تحلیل و بهینه سازی سامانه ی صف بندی در تعیین تعداد و نوع سرویس دهنده ها ایفا می کند. در این مقاله برای میانگین زمان پاسخ در مدل صف بندی M/G/۱ با الگوی ورود FCFS بازه های اطمینانی بر اساس روش دلتا ی ناپارامتری و پنج روش خودگردان تولید شده است که این روش ها عبارت اند از: بازه ی اطمینان به روش دلتای ناپارامتری بر مبنای تابع نفوذ، بازه ی اطمینان خودگردان به شیوه ی نرمال، بازه ی اطمینان خودگردان بر مبنای صدک ها، بازه ی اطمینان خودگران بر مبنای توزیع t، بازه ی اطمینان خودگردان تصحیح اریبی شتابیده و بازه ی اطمینان خودگردان به شیوه ی کمیت محوری. به منظور مقایسه ی این شش روش بیان شده، در یک مطالعه ی شبیه سازی دقت و عملکرد این بازه ها ی اطمینان برای سه نوع مدل صف بندی متفاوت M/G/۱ با الگوی ورود FCFS ، بر اساس دو معیار درصد پوشش دهی و میانگین طول بازه ها ی اطمینان مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

صف بندی, بازه ی اطمینان بر اساس کمیت محوری, روش دلتای ناپارامتری, تابع نفوذ, میانگین زمان پاسخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.