بررسی الگوی زمانی- مکانی لرزه خیزی در امتداد پهنه گسلی کازرون

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سی امین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI30_606
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عذرا حسن لو

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک از دانشگاه دامغان

سیدناصر هاشمی

دکتری تکتونیک از دانشگاه شیراز، ۱۳۸۳ ، عضو هیات علمی دانشگاه دامغان

چکیده

سیستم گسلی امتدادلغز کازرون در بخش میانی پهنه لرزه خیز زاگرس قرار دارد و شامل سه قطعه گسلی با مکانیسم حرکتی امتدادلغز راستگرد می باشد. تحلیل داده های لرزه ای تاریخی و دستگاهی حاکی از آن است که این سیستم گسلی شواهدی از مهاجرت فعالیت لرزه ای را نشان٢٠٠۶ ) مورد تحلیل - می دهد. در این تحقیق داده های لرزه ای ناحیه در یک بازه زمانی ۵ ساله ( ٢٠١٠ مکانی و زمانی قرار گرفت و بر این اساس مهاجرت مناطق با لرزه خیزی بیشتر بر روی گسل بررسی شد. این بررسی نشان می دهد عمده این مهاجرت های لرزه ای در راستای شمال شرق – جنوبغرب صورت گرفته است. از سوی دیگر بررسی تغییرات فراوانی زمین لرزه ها، میزان انرژی لرزه ای آزادشده، بزرگی و عمق کانونی زمین لرزه ها، بیشینه بزرگی زمین لرزه ها و میزان جابجایی اندازه گیری شده در دو سوی سیستم گسلی کازرون، نشانگر فعالیت بیشتر جانب غربی این سیستم گسلی می باشد. الگوی کلی لرزه خیزی ناحیه و رخداد مهاجرت های لرزه ای با ویژگی های حرکتی صفحات زمین ساختی ناحیه انطباق خوبی نشان می دهد

کلیدواژه ها

مهاجرت لرزه ای، سیستم گسلی کازرون، زاگرس، لرزه خیزی، تحلیل زمانی- مکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.