تحلیل ژئوتکتونیکی فازهای متعدد تراستینگ در منطقه انارک (ایران مرکزی)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سی امین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI30_600
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه سالاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد تکتونیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشک

ساسان باقری

استادیار گروه تکتونیک دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم

چکیده

مطالعات دگرشکلی منطقه انارک و حواشی آن در مقیاسهای مختلف تاریخچه تکتونیکی پیچیدهای را برای منطقه مذکور نمایان میسازد. بر این اساس گسلهای تراستی با سن های متقاوت ایجاد شده که قدیمی ترین آنهاT1در زمان عملکرد رخداد تریاس فوقانی در نتیجه برخورد قاره اورازیا و بلوک سیمرین و بسته شدن اقیانوس پالئوتتیس ایجاد شدهاند. این گسلها دارای روندNE تمایل به سمتSEمیباشند. تراستهایT1بین اولیستولیتهای کربناته قرار دارند، حرکات شدید در عمق آنها باعث متاسوماتیزم بلوکهای سرپانتینیتی و تشکیل لیستونیت شده است. همزمان با بسته شدن حوضه پشت کمان نئوتتیس (اقیانوس سبزوار) در زمان ائوسن فوقانی دومین فاز تراستینگT2به وقوع پیوسته است. این واقعه با راندگیهایی با روندNE همراه بوده که به سمت شرق عمدتاً سنگهای کرتاسه و ائوسن را بطور شکننده دستخوش تغییر قرار داده و جابجا نموده است. در غرب تاقدیس انارک راندگیهایی با شیب به سمت غرب به چشم میخورند که لایههای کرتاسه- پالئوسن را به روی سنگهای دگرگونی به سمت شرق رانده و توسط کنگلومرای الیگوسن پوشانیده شدهاند

کلیدواژه ها

فاز های تراستینگ، گسل های تراستی، دگرشکلی، انارک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.