اثر اگزالیک اسید بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl.) طی مدت انبارداری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 17، شماره: 109
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-17-109_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Hossein Meighani

Faculty member, university of Jiroft

Abuzar Hashempour

Research Assistant Professor, Citrus and Subtropical Fruits Research Center

چکیده

اسیداگزالیک به عنوان یک پاداکسنده طبیعی رسیدن و پیری میوه را به تاخیر می اندازد. در این پژوهش اثر غلظت های مختلف اسیداگزالیک (۰، ۲، ۴، ۶ و ۸ میلی مولار) بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه ازگیل ژاپنی طی ۲۸ روز انبارداری در دمای ۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۵±۹۰ درصد مورد بررسی قرار گرفت. صفاتی مانند شاخص قهوه ای شدن، ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی و فعالیت آنزیم های پلی فنل اکسیداز(PPO) و پراکسیداز (POD) میوه در زمان برداشت (۰)، ۷، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ روز پس از شروع انبارداری ارزیابی شد. با افزایش مدت انبارداری میزان شاخص قهوه ای شدن، مواد جامد محلول (TSS)، نسبت TSS به اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و فعالیت آنزیم های PPO و POD در همه تیمارها افزایش یافت (p˂۰.۰۵)، درحالی که میزان سفتی بافت میوه، TA، اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه کاهش یافت (p˂۰.۰۵). کاربرد اسیداگزالیک میزان شاخص قهوه ای شدن و فعالیت آنزیم های مسئول قهوه ای شدن میوه (PPO و POD) را به طور معنی داری در مقایسه با شاهد کاهش داد (p˂۰.۰۵). در پایان مدت انبارداری میوه های تیمار شده با غلظت های مختلف اسیداگزالیک بافت سفت تر و میزان اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداکسندگی بیشتری در مقایسه با میوه های گروه شاهد داشتند (p˂۰.۰۵). در کل، کاربرد اسیداگزالیک بطور موثری نرم شدن بافت میوه و شاخص قهوه ای شدن را با کم کردن فعالیت آنزیم های PPO و POD در طول مدت انبارداری کاهش داد (p˂۰.۰۵). بنابراین تیمار اسیداگزالیک (۶ میلی مولار) می تواند به عنوان یک روش موثر در انبارداری میوه ازگیل ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Antioxidant activity, Browning, Peroxidase, Polyphenol oxidase, Total phenol, پراکسیداز, پلی فنل اکسیداز, فنل کل, فعالیت پاداکسندگی, قهوه ای شدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.