بررسی ژنهای مولد آنتروباکتین اشرشیاکلی جدا شده از مواد غذایی (گوشت طیور) با روش Multiplex-PCR

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-16-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه غلامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

صدیقه مهرابیان

استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

زهرا طبرسی

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ارومیه، ایران.

کیومرث امینی

دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران

چکیده

جنس اشریشیا دارای شش گونه است که پنج گونه از آنها با بیماری­هایی انسان در ارتباط است. از میان آنها ۳۵% کل سپتی سمی ها و بیش از ۷۰% عفونت های مجرای ادراری و اکثر عفونت های روده­ای، آبسه، پنومونی و مننژیت را می­توان نام برد. در این میان اشریشیاکلی از نظر بالینی اهمیت فراوان دارد در حالی که سایر گونه ها حدود ۱% از موارد جدا شده بالینی را در جنس اشریشیا شامل می شوند. اشریشیا کلی از باکتری های مولد انتروباکتین است و خوشه ژن انتروباکتین ساکن بر روی کروموزوم در باکتری اشریشیاکلی است و در شرایط کمبود و فقر آهن، باکتری اشریشیاکلی ۱۵-۱۰ میلی­گرم در لیتر انتروباکتین تولید می کند و با توجه به میل بالای اتصال انتروباکتین به Fe۳+ آهن محیط را به دست می­آورد. هدف از پژوهش بررسی ژن های سیدروفور مولد آنتروباکتین اشریشیاکلی جدا شده از گوشت طیور با روش Multiplex-PCR بوده است. در این مطالعه از مجموع ۶۰ نمونه گوشت طیور جدا شده از کشتارگاه های صنعتی تهران در سال ۱۳۹۵، که آلوده به اشریشیاکلی با استفادهاز روش های تفریقی مرفولوژی، کشت و بیوشیمیایی تشخیص داده شدند، در مجموع در ۴۳ نمونه، حداقل یکی از دو ژن سیدروفوری مورد ارزیابی، مثبت تشخیص داده شدند و از ین میان در مجموع ۴ نمونه از ۶۰ نمونه تنها دارای ژن FyuA (۶۶/۶%)، دو نمونه دارای هر دو ژن FyuA, FeoB (۳۳/۳%) و ۳۷ نمونه تنها دارای ژن FeoB (۶۶/۶۱%) و ۱۷ نمونه (۳۳/۲۸%) فاقد هریکاز ژن های مورد مطالعه تشخیص داده شدند.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی, انتروباکتین, سیدروفور, FeoB, FyuA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.