چالش های مدیریت شهری در نظام شهرسازی جدید

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه مصطفوی

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

محمد علی افشاری

گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفا دشت

چکیده

شهرها با مشکلات متعددی از جمله مشکلات زیست محیطی مانند آلودگی محیط زیست؛ زیرساخت های فرسوده و مشکلات اجتماعی (فقر، جنایت و خشونت) روبرو هستند که نتیجه تراکم و ازدیاد جمعیت شهری است. از این رو چالش اصلی مدیران شهری این است که شهرها را برای شهروندان قابل زندگی و برای سرمایه گذاران از لحاظ اقتصادی جذاب کنند. از این رو ایجاد تعادل بین توسعه اجتماعی و اقتصادی به منظور جذب سرمایه گذاران، ایجاد نیروی کار مناسب و شغل و ارتقا کیفیت زندگی (زیرساخت ها، مسکن، خدمات و غیره) در راس امور قرار می گیرد. هرچند که با تشکیل شورای اسلامی شهر و اعطای بعضی از وظایف به شهرداری، حرکتی جدید به سمت تمرکززدایی در شهرها شروع شده، اما به خاطر سیستم پیچیده ساختار مدیریتی و برنامه ریزی کشور، هنوز این امر در زمینه تمرکززدایی توفیقی نداشته و به همین دلیل سیستم مدیریت شهری با چالش های بزرگی همراه است. امروزه برای رشد توسعه در شهرها علاوه بر منابع مالی و رشد اقتصادی و اجتماعی، نیازمند مدیریت شهری کارآمد هستیم. از جمله وظایف مدیریت شهری آماده کردن زیر ساخت های اساسی برای عملکرد کارا در شهر و توسعه منابع انسانی برای آمادگی لازم در جهت ارائه خدمات و پشتیبانی آن است. مدیریت شهری باید تلاش کند تا شهرنشینی را کاهش و شهر ها را به چشم انداز ترسیم شده برساند. مدیریت شهری امروزه دارای چالش های فراوانی است.در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان آلودگی هوا، ترافیک، کمبود زیر ساخت و منابع مالی، افزایش جمعیت و شهرنشینی، بافت فرسوده، حریم شهر و.....از جمله مهم ترین چالش های مدیریت شهری به حساب می آید. به طور کلی می توان چالش های شهری را در سه گروه «کالبدی-محیطی»، «اقتصادی-مالی» و «اداری-سازمانی» تقسیم کرد.

کلیدواژه ها

توسعه شهرها، توسعه منابع مالی، رشد اقتصادی و اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.