عوامل موثر بر میزان مواجهه خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت در شهرستان آبادان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه بهداشت در عرصه، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHF-9-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قصوری

گروه مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، آبادان، ایران

ریحانه گسکری

گروه اقتصاد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، آبادان، ایران

قاسم رکابدار

گروه ریاضی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، آبادان، ایران

چکیده

زمینه و اهداف: میزان پرداخت از جیب خانوارها و بروز هزینه های کمر شکن سلامت، دو فاکتور مهم در محاسبات مربوط به برنامه ریزی و سیاست گذاری خدمات سلامت است. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر میزان مواجهه خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶ انجام شد. ۷۶۸ خانوار، در ۷۷ خوشه ۱۰ خانواری در سطح شهرستان آبادان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS۲۰، روش های آمار توصیفی، آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و روش رگرسیون چندگانه، استفاده شد. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه رعایت شد.یافته ها: براساس نتایج، ۹/۳۵% (۲۷۶) از خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت مواجه می باشند، ۱/۹۶% (۷۳۸) از خانوارها دارای پوشش بیمه ای بودند، سن خانوارها، سطح تحصیلات و محل زندگی از عوامل موثر بر هزینه های کمرشکن سلامت بودند (۰۵/۰P< ). همچنین ۹/۶۳ %(۴۹۱) از خانوارها از خدمات رایگان سیستم بهداشت اطلاع دارند. ۳/۶۱% (۴۷۱) از خانوارها از راه های پیشگیری از بیماری ها اطلاع دارند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که با کاهش سطح درآمد و افزایش بعد خانوار، خانواده بیشتر با هزینه های کمرشکن سلامت مواجه خواهد شد، لذا از طریق تقویت پوشش بیمه ای و کمک بیشتر دولت می توان میزان مواجهه خانوارها با هزینه های کمرشکن سلامت را کاهش داد.

کلیدواژه ها

مراقب سلامت، توزیع درآمد، هزینه های کمرشکن، آبادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.