دیپلماسی انرژی و اثر آن بر توسعه و اقوام استان خوزستان در دولت های اصولگرا و اعتدال گرا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین در انرژی و مواد
  • کد COI اختصاصی: ATEMCONF02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عیدی شیخ رباط

دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش مسایل ایران، گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

عبدالرحمن حسنی فر

استادیار، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران

محمدسالار کسرایی

دانشیار، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران

علی اکبر امینی

استادیار، گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

تبیین دیپلماسی در راستای توسعه پایدار بر مبنای انرژی یکی از اصول اساسی و مهم در اجرای چشم اندازهای راهبردیاستان خوزستان می باشد. امروزه یکی از معیارهای سنجش قدرت جوامع بهره برداری از دو گزاره ی اطلاعات و انرژی میباشد. خوزستان به عنوان یکی از متنوع ترین استان های قومی ایران و نیز ظرفیت های بالقوه انرژیک آن نیازمند تدوین نقشه راهو دیپلماسی مدون با رعایت اولویت های استانی و ملی به مانند آنچه در بخش هایی از سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ ، برنامهششم توسعه و اسناد پشتیبان و بالادستی، سیاست های کلی محیط زیست و اقتصاد مقاومتی مطرح شده، می باشد.هدف از دیپلماسی و یا همان سیاست گداری یعنی ایحاد رویکرد مناسب در راستای تصمیم سازی درست در حوزه انرژیبه منظور تحقق توسعه پایدار بهبود وضعیت مردم ساکن در استان به عبارت دیگر یعنی کاهش مصرف سوخت های فسیلی وبهره گیری از سایر منابع انرژی تجدیدپذیر با ایجاد ساز و کار های تولید، استخراج، توزیع و مصرف انواع انرژی در جهت رفعنیازهای کشور و استفاده از آن در جهت فرآیند توسعه بدون توجه به جناح بندی های)اعتدال گرا و اصولگرا( سیاسی می باشد.در واقع ترسیم چشم انداز)وضع مطلوب( با شناخت وضع موجود، و ریل گذاری و طراحی راهکارهای مناسب برای انتقال ازوضع موجود به وضع مطلوب بصورت فراجناحی مدنظر می باشد. پس در عرصه دیپلماسی انرژی، شناخت نقاط تاثیرگذار وظرفیت ها به منظور ارتقاء جایگاه کشور در حوزه های مختلف و ترسیم خط مشی معین برای رسیدن به اهداف، فارغ از رفعنیازمندی های کوتاه مدت دولت های حاکم)اصولگرا، اعتدال گرا و ... ( از وظایف اصلی می باشد. قابل دکر است این امر نیازبه حضور افراد توانمند با تکیه بر کلان نگری، همه جانبه نگری و آینده نگری میسر می باشد تا در سایه آن بتوان گامی در زمینهاستفاده مطلوب از تمامی ظرفیت های انرژی موجود در کشور برداشته شود.پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و نحوه گردآوری اطلاعات بصورت طرح سوال از طریق پرسشنامه و مصاحبه درمحیطی واقعی و به شکل میدانی صورت پذیرفته است. تعیین شدت رابطه بین متغیرهای تحقیق با تکنیک آزمون ضریبهمبستگی انجام و. کلیه موارد پس از بررسی و ارزیابی، با اسناد بالادستی و قوانین موجود تطبیق و تفکیک و مغایرت های آنهابه منظور یافتن مدلی راهبردی به منظور برون رفت از چالش های پیش رو آسیب شناسی و تدوین شده است.

کلیدواژه ها

دیپلماسی، انرژی، توسعه، اقوام، دولت های اصولگرا، اعتدال گرا، استان خوزستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.