مروری بر فوق آبگریزی و روشهای ایجاد سطوح فوق آبگریز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین در انرژی و مواد
  • کد COI اختصاصی: ATEMCONF02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی ابراهیم فتح آبادی

دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

محمد قربانی

دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

در سالهای اخیر، دانشمندان تلاش کرده اند تا خاصیت فوق آبگریزی طبیعت را به صورت مصنوعی شبیه سازی کنند و در این رابطه تا حدود زیادی موفق بوده اند. خاصیت فوق آبگریز در بسیاری از جنبه های زندگی و همچنین در صنایع بسیار مفید است، زیرا خواص گسترده ای برای مقابله با فرسایش، خوردگی، مشکلات میکروبی و غیره را تامین خواهد کرد. روش های مختلفی برای ساخت این پوشش ها وجود دارد، برخی شیمیایی و برخی فیزیکی هستند. در این مقاله مروری، علاوه بر پیشینه نظری فوق آبگریزی, نیازمندی های یک سطح برای تبدیل شدن به فوق آبگریز مانند انرژی سطحی و زبری و همچنین روش های مختلف سنتز سطوح فوق آبگریز که برخی از آنها ساده و مقرون به صرفه و برخی برای کاربردهای صنعتی مفید هستند، مورد بحث قرار گرفته است. همچنین نمونه های مختلفی از مواد وجود دارند که می توانند خواص فوق آبگریز را نشان دهند که این موارد نیاز بیان شده اند.

کلیدواژه ها

آبگریزی،زاویه تماس،ترشوندگی،انرژی سطحی،زبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.