ارزیابی سرولوژیکی تاثیر تجویز سولفات منیزیم بر عملکرد کلیه متعاقب القا ایسکمی رپرفیوژن در موش صحرایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-13-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اصغری، نگین جمشیدی، مهرداد نشاط، پژمان مرتضوی .

.

چکیده

ایسکمی رپرفیوژن عبارت است از بازگشت مجدد خون به بافت ایسکمیک. هدف از این تحقیق بررسی سرولوژیکی تاثیر تجویز سولفات منیزیم بر عملکرد کلیه متعاقب القا ایسکمی_رپرفیوژن در موش صحرایی می­باشد. در این مطالعه از ۲۵ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد که بصورت تصادفی به ۵ گروه ۵ تایی تقسیم شدند. گروه sham: موشهای این­ گروه هیچ دارویی دریافت نکرده و مساوی با سایر گروه­ها آب مقطر گاواژ گردید و پس از یک هفته، نمونه­خونی اخذ گردید. گروه کنترل(IR) : این گروه تا زمان ایجاد ایسکمی رپرفیوژن هیچ دارویی دریافت نکرده و بعد از یک هفته محوطه بطنی آنها باز شد و عروق  کلیه­ها توسط پنس غیر­ضربه­ای بسته و بعد از ۴۵ دقیقه آزاد شد و ۸ ساعت بعد از آن اخذ نمونه­خونی صورت گرفت. گروه سوم: یک هفته قبل از القا ایسکمی، سولفات­منیزیم (mg/kg۲۵) گاواژ شد و بعد از یک هفته محوطه بطنی آنها باز شد، عروق  کلیه­ها توسط پنس غیر­ضربه­ای بسته و بعد از ۴۵ دقیقه آزاد گردید و ۸ ساعت پس از آن، نمونه­خونی گرفته شد. گروه چهارم: یک هفته قبل ازایسکمی، سولفات منیزیم (mg/kg۵۰) گاواژ شد و بعد از یک هفته محوطه بطنی آنها باز شده و عروق  کلیه­ها توسط پنس غیر­ضربه­ای بسته شده و بعد از ۴۵ دقیقه آزاد گردید. سپس ۸ ساعت بعد از آن، اخذ نمونه­خونی صورت گرفت. گروه پنجم: یک هفته قبل از ایجاد ایسکمی، سولفات منیزیم(mg/kg۱۰۰) گاواژ شد و بعد از یک هفته محوطه بطنی آنها باز شده و عروق  کلیه­ها توسط پنس غیر­ضربه­ای بسته شده و بعد از ۴۵ دقیقه آزاد گردید. سپس ۸ ساعت بعد از آن نمونه­خونی اخذ شد. در روزهای صفر(قبل از تجویز دارو)، بعد از پایان ایسکمی و  ۸  ساعت پس از بازخونرسانی، نمونه­خونی جمع­آوری شد و مقادیر تغییرات سرولوژیکی کراتینین سرم وBUN مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل مورد آنالیز آماری قرارگرفت)۰۵/۰(p

کلیدواژه ها

کلیه, ایسکمی رپرفیوژن, سولفات منیزیم, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.