شناسایی مولکولی ژن های انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از بثورات بافت پوستی انسان و شیر میش های مبتلا به ورم پستان تحت حاد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-13-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله کیانی سلمی، عزیزاله ابراهیمی کهریزسنگی، اعظ .

چکیده

استافیلوکوکوس اورئوس باکتری کروی و گرم مثبت از خانواده میکروکوکاسه است و با ترشح سموم مختلف از جمله انتروتوکسین شرایط تهاجم به میزبان را فراهم می آورد. هدف این مطالعه شناسائی ژن انتروتوکسین Sea, Seb, Sec و Sed در استافیلوکوکوس اورئوسهای جداشده از عفونت های پوستی بافت انسان و میش های مبتلا به ورم پستان تحت حاد بود. در این تحقیق، تعداد ۱۱۰ ایزوله مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس از استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری شد، ابتدا ایزوله ها با استفاده از روش های استاندارد میکروبیولوژی تایید شدند. سپس آزمون PCR بر روی ۶۷ نمونه با استفاده از پرایمر های اختصاصی جهت شناسایی ژن های ذکر شده انجام شد.  نتایج نشان داد از ۳۸ ایزوله جدا شده از عفونت های بافت پوستی انسان ۱۹ ایزوله از نظر حضور ژن های Sebو Sec مثبت بودند که از آن میان ،۷ ایزوله (۴۲/۱۸٪) ژنSeb و ۱۲ ایزوله (۵۸/۳۱) ژن Sec را داشتند. همچنین از ۲۹ ایزوله جدا شده از میش های مبتلا به ورم پستان تحت حاد،۱۳ ایزوله از نظر ژن هایSea, Seb, Sec و Sedمثبت شدند،که از آن میان،۵ ایزوله (۲۴/۱۷٪) ژن Sea، ۴ ایزوله (۷۹/۱۳%) ژن Seb، ۳ ایزوله (۳۴/۱۰٪) ژن Secو ۱ ایزوله (۴۵/۳%) ژن Sed را داشتند.نتایج با تعیین توالی تایید شد و نشان داد درصد بالایی از استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از نمونه های بالینی دارای ژن های انتروتوکسین می باشند که با توجه به اهمیت تولید این توکسین ها توسط سویه های بیماری زا، در صورت بیان این ژن ها، درمان سریع عفونت ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

استافیلوکوکوس اورئوس, انتروتوکسین, عفونت پوستی انسان, ورم پستان تحت حاد میش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.