بررسی فراوانی و ارزیابی بالینی عفونت همزمان روتاویروس با عوامل آدنوویروس و آستروویروس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-19-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید داود موسوی نسب

گروه آربوویروس ها و تب های خونریزی دهنده ویروسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران

مصطفی قادری

گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

فاطمه زالی

گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

رجب مردانی

گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

هومن کاغذیان

گروه تحقیق و توسعه، مجتمع تولیدی و تحقیقاتی، انستیتو پاستور، تهران، ایران

چکیده

گاستروانتریت ویروسی یکی از شایع ترین بیماری ها در تمام گروه های سنی در دنیا بوده و سالانه در دنیا بالغ بر ۷۰۰ میلیون مورد بیماری اسهالی در کودکان زیر پنج سال به وقوع می پیوندد. روتاویروس، نورویروس، آدنوویروس و آستروویروس از عوامل مهم ایجادکننده گاستروانتریت حاد محسوب میشوند. با توجه به اهمیت ارزیابی عفونت های همزمان در اسهال نوزادان ، در این مطالعه فراوانی شیوع عفونت همزمان روتاویروس با عوامل آستروویروس و آدنوویروس و بررسی پارامتر های بالینی از جمله تب، مدت و شدت اسهال در موارد مثبت عفونت همزمان  مورد بررسی قرار گرفت. بررسی در این تحقیق عفونت همزمان روتاویروس با عوامل آدنوویروس و آسترویروس در بین ۲۸ نمونه مثبت روتاویروس جمع آوری شده از کودکان زیر پنج سال مبتلا به گاستروآنتریت مورد ارزیابی قرار گرفت.بر اساس نتایج به دست آمده،  فراوانی تعداد عفونت همزمان روتاویروس - آدنوویروس دو مورد  و عفونت روتاویروس - آسترویروس در چهار کودک بود. ارزیابی مستندات موجود در پرونده بیماران و ارتباط آن با اهداف مطالعه کنونی نشان می دهد که در عفونت مثبت همزمان فقط افزایش طول مدت اسهال گزارش شده و علائم خاصی دیگری از جمله افزایش طول مدت تب و شدت اسهال نبوده است. بر اساس نتایج به دست آمده،  تشخیص همزمان عوامل اسهال ویروسی به جهت پیش بینی طول مدت اسهال و احتمال ایجاد سایر علائم بالینی الزامی بوده و در روند درمان میتواند کمک کننده باشد.

کلیدواژه ها

گاستروآنتریت, اسهال, روتاویروس, آدنوویروس, آستروویروس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.