شناسایی مولکولی ژنهای سوبتیلیزین (سوبتیلیزین ۳ وسوبتیلیزین ۶) در اپیدرموفایتون فلوکوزوم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-17-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفانه خدمتی

گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران.

سیدجمال هاشمی هزاوه

استادگروه انگل شناسی وقارچ شناسی پزشکی ،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران،ایران

منصور بیات

گروه پاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاداسلامی ،واحدعلوم وتحقیقات، تهران،ایران

کیومرث امینی

گروه میکروبیولوژی،دانشگاه علوم پایه،دانشگاه ازاداسلامی ،واحدساوه،ساوه ،ایران.

چکیده

اپیدرموفایتون فلوکوزوم درماتوفیتی انسان دوست می باشد که توزیع جهانی داردوبه ساختارهای کراتینی پوست و ناخن میزبان نفوذ می نماید ودرایجاد عفونت از پروتئازهای مهمی چون سوبتیلیزین استفاده می نمایند. هدف این مطالعه،بررسی حضور ژن سوبتیلیزین ۳ و ۶ (SUB۳-SUB۶) در نمونه دریافت شده از کلکسیون قارچی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، به روش مولکولی وتعیین توالی محصول ،با استفاده از DNA ژنومی بود.برای نیل به این هدف، بر اساس نواحی بسیار ثابت ژنهای مشابه در سایر درماتوفیتها، پرایمرهای خاصی برای دو ژن مورد نظر طراحی شد.با انجام PCR و تعیین توالی قطعات حاصل از آن به کمک ABI PRISM®۳۷۳۰XL automated Sanger sequencer  ، حضور دو ژن جدیدسوبتیلیزین ۳وسوبتیلیزین ۶ در این درماتوفیت مشخص شد.دوژن موردنظر درمرکزملی اطلاعات زیست فناوری(NCBI)  با شماره دسترسی MN۲۰۶۱۱۴, MN۱۷۷۹۳۱ ثبت شدند. با تعیین توالی  مشخص شد که نواحی کدکننده ژن سوبتیلیزین ۳  مشتمل بر ۸۶۱ جفت بازمیباشد که کدکننده ۲۸۷ آمینو اسید می باشدونواحی کدکننده ژن  سوبتیلیزین ۶ مشتمل بر۶۹۹ جفت باز میباشد که  کد کننده۲۳۳ آمینواسیداست. مقایسه توالی ها و آمینو اسیدهای به دست آمده با توالی های موجود در بانک اطلاعات ژنی، تشابه(همولوژی) معناداری را نشان داد دستیابی به درک بهتر از خصوصیات مولکولی ژنهای بیماریزا میتواند به عنوان بستری برای توسعه روشهای درمانی و راهکارهای پیشگیری موثرواقع شود.

کلیدواژه ها

سرین پروتئازها, ژنهای سوبتیلیزین, اپیدرموفایتون فلوکوزوم, درماتوفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.