بررسی بیماری لکه سیاه در قناری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-17-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید شیخی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

نریمان شیخی

۱- گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

غلامرضا نیکبخت بروجنی

دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات. دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سعید چرخکار

دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات. دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

بیماری لکه سیاه قناری در سالیان اخیر گسترش زیادی یافته است. عوامل عفونی گوناگونی از جمله سیرکوویروس ها، مایکوپلاسما و انگل های مختلف در بروز این بیماری دخالت دارند. علائم بارز ابتلا به سیرکوویروس در جوجه قناری ها وجود لکه سیاه در محوطه بطنی، بزرگ شدن کیسه صفرا، مرگ در اواخر دوره جنینی و یا تولد جوجه های بیمار حامل ویروس است. در قناری های بالغ علائم شامل  بی اشتهایی، افسردگی، ژولیدگی پرها و به ندرت تلفات می شود. در این مطالعه، از ۱۰ گله قناری با جمعیتی بین ۸۹ تا ۵۰۰، و از هر گله ۳ تا۵ نمونه به منظور ردیابی ویروس اخذ شد. از واکنش زنجیره ای پلی مراز برای جستجوی ژنوم سیرکوویروس و مایکوپلاسما، و کشت میکروبی برای تشخیص سایر عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده شد. از گسترش روده برای تشخیص آلودگی انگلی استفاده شد. ویروس در ۴ گله تشخیص داده شد و عوامل بیماریزای دیگری یافت نشد.  با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه  مشخص شد که سیرکوویروس قناری ممکن است عامل بوجود آورنده  لکه ای باشد که به صورت یک طرفه و در سمت راست بدن پرنده ظاهر شده و در اثر اتساع کیسه صفرا به شکل لکه سیاه دیده می شود. این تحقیق برای اولین بار وجود ویروس سیرکوویروس قناری را در ایران تائید می نماید.

کلیدواژه ها

قناری, سیرکویروس قناری, بیماری لکه سیاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.