بررسی اثرات رفتاری و فیزیولوژیک ناشی از لارو کنه آرگاس پرسیکوس در موش آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-17-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کریمی دهکردی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.

فرید رضایی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

شهرام پورنظری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی (گرایش فیزیولوژی جانوری)، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان

چکیده

آرگاس پرسیکوس در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا دیده می شود. ماکیان، کبوتر، اردک، غاز و سایر پرندگان اهلی و وحشی و حتی انسان میزبان آن هستند. علاوه بر بروز کم خونی، این کنه می تواند بیماری های اسپیروکتوز پرندگان، اژیپسیانلوزیس و وبای ماکیان را نیز انتقال دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات فیزیولوژیک و رفتاری ناشی از تغذیه لارو کنه آرگاس پرسیکوس بر روی موش سفید آزمایشگاهی انجام شد. پس از جمع آوری کنه­ها و تولید لاور های کنه در محیط آزمایشگاه، موش‎ها در تیمارهای مختلف به وسیله ی تعداد مورد نظر لارو کنه آرگاس پرسیکوس آلوده شدند و علایم فیزیولوژیک ایجاد شده به صورت روزانه بررسی و ثبت شد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از ایجاد اختلال و تغییرات فیزیولوژیک در موش های آلوده با لارو این کنه بود. همچنین علائم اولیه پوستی حاکی از التهاب مختصر پوست در محل اتصال نوزادها بود و براساس تعداد کنه های که به منظورآلوده کردن موش ها استفاده شده بود متفاوت بود همچنین تغییرات وزنی در آلودگی با دوزهای مختلف لارو حاکی از تاثیر این کنه در وزن بود. با توجه به اثرات منفی این لاور و زیان های اقتصادی ناشی از این کنه بررسی بیشتر تاثیرات این کنه در ماکیان ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

آرگاس پرسیکوس, لارو, فیزیولوژیک, موش آزمایشگاهی, ماکیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.