بررسی فراوانی آلودگی به تیلریا، بابزیا و آناپلاسما در گاوهای استان البرز به روش های میکروسکوپی وPCR

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-17-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عبدلی

Department anaerobic bacterial vaccine Production and Research, Clostridia Research laboratory, Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran

لیدا عبدالمحمدی خیاو

Department of anaerobic bacterial vaccine Production and Research, Clostridia Research laboratory, Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran

چکیده

آناپلاسموز، بابزیوز و تیلریوز از بیماری­های انگلی می­باشند که می­توانند خسارات قابل توجهی به صنعت دامپروری وارد نمایند. علیرغم اهمیت بیماریزایی تیلریوز، بابزیوز و آناپلاسموز در جمعیت دام­های بزرگ، در ایران عمدتا بررسی­ها در نشخوارکنندگان کوچک صورت گرفته است. لذا هدف از این مطالعه تشخیص فراوانی آلودگی به تیلریا، بابزیا و آناپلاسما در گاوهای استان البرز به روش­های میکروسکوپی وPCR (Polymerase chain reaction) بود. بدین منظور از مجموع ۱۳۰ راس گاو خونگیری نموده و به روش گیمسا رنگ­­آمیزی شد. نمونه­های اسمیر مثبت برای تشخیص مولکولی وارد بررسی شدند. از نمونه های خون استخراج DNA با روش فنل - کلروفرم صورت گرفت و آزمون مولکولی توسط پرایمرهای ۱۸S rRNA، ۱۶S rRNA و  TamS جهت تشخیص جنس و گونه انجام شد. نتایج این مطالعه فراوانی فرم پیروپلاسمی توسط میکروسکوپ نوری را در ۲۳/۹% از موارد نشان داد. یافته­های آزمون PCR ۱۸S rRNA در ۳۸/۵% تائید کننده عفونت با تیلریا و بابزیا بود. همچنین نتایج آزمون PCR ژن Tams۱ در همه این موارد نشان­دهنده عفونت با تیلریا آنولاتا بود. در PCR ۱۶S rRNA در ۸۵/۳% نمونه­ها  آناپلاسما تشخیص داد شد. در هیچ موردی آلودگی به بابزیا مشاهد نشد. با توجه به موارد آلودگی با تیلریا آنولاتا و بابزیای گوسفندی و اهمیت برخی گونه­های بابزیا اهمیت مطالعات بیشتر برای ارزیابی این بیماری­ها در راستای بهبود صنعت دامپروری ضروری به­نظر می­رسد.

کلیدواژه ها

Alborz province, Anaplasma, Babesia, Cattle, Theileria Annulata

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.