تحلیل و بررسی تاریخ اسلام
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-3_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کلام دانشگاه ادیان و مذاهب
چکیده
تمدن اسلام در اصل، تمدن نوینی در مسیر شش هزار ساله تمدن های بشری است. اسلام، وارث پنج هزار سال تمدن پیش از خودش بوده و پس از ظهور نیز تاکنون تولیدکننده علوم و فنون در چهارده قرن اخیر بوده است. این مدعی، متکی بر اصول و مبانی بوده و شناخت آن، لازمه تمدن نوین اسلامی در تاریخ بشر می باشد. اصول و مبانی تمدن اسلامی، مولفه های تشکیل دهنده و عناصر و عوامل و اجزای آن را تبیین و تشریح می نماید و محققان و پژوهشگران را با این اصول و مبانی آشنا و عوامل موثر در تولید و گسترش و پیشرفت اسلام را گزارش می نماید هدف از این مقاله معرفی چگونگی پیدایش دین اسلام می باشد و عوامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، اخلاقی، تربیتی و فرهنگی گوناگونی در شاکله این تمدن نقش داشته و مبانی و قواعدی اساسی در تشکیل و ایجاد آن تاثیرگذار بوده اند تا دنیای جاهلیت و تاریک و قرون وسطی آن روزگار را تبدیل به رنسانس و رشد و توسعه در تمامی حوزه های بشری نمایند. جهان پیش و پس از اسلام، دو جهان متفاوت و مختلف است و از آثار وجودی تمدن اسلامی می توان پی به عظمت و شگفتی های آن برد و در مقیاس وسیع جهانی نیز مقایسه و مطالعات تطبیقی تمدن ها را با تمدن اسلامی مورد نقد و بررسی قرار داد. این سلسله جستارها در پی بیان و گزارش اصول و مبانی شناخت تمدن دوره اسلامی است تا گوشه ای از تولیدات معجزه آسای آن تبیین گردد.کلیدواژه ها
دین اسلام ، تمدن ، تاریخ ، صدر.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.