تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر سبک زندگی بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCCNUR-2-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر vahedian azimi a

nursing department, medicine faculty, tarbiat modarres university, tehran, iran

فاطمه alhani f

nursing department, medicine faculty, tarbiat modarres university, tehran, iran

فضل ا ahmadi f

nursing department, medicine faculty, tarbiat modarres university, tehran, iran

انوشیروان kazemnejad a

biostatistics department, faculty of medicine, tarbiat modarres university, tehran, iran

چکیده

اهداف: امروزه بیماری­های غیرواگیر به­علت پدیده­ نوسازی جوامع، پیشرفت فناوری و تراکم جمیعت در مناطق شهری، تغییر سبک و شیوه زندگی و گرایش افراد به عادات نامناسب شیوع گسترده­ای پیدا نموده­اند. بیماری­های قلبی و عروقی از این نوع اختلالات و شایع­ترین علت مرگ در بیشتر کشورهای جهان و همچنین ایران و مهم­ترین عامل ازکارافتادگی است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده­محور بر سبک زندگی بیماران انفارکتوس قلبی بود. روش­­­ها: این پژوهش کارآزمایی بالینی از شهریور تا آذر ۱۳۸۷ روی کلیه بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی بستری در بخش سی­سی­یو بیمارستان شریعتی تهران انجام شد . پس از نمونه­گیری به­روش خوشه­ای تصادفی، نمونه­ها (۷۰ بیمار) به­صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. برای گروه آزمون، الگوی توانمندسازی خانواده­محور با چهار بعد تهدید درک­شده (شدت و حساسیت)، خودکارآمدی، مشارکت آموزشی و ارزشیابی و برای گروه شاهد مراقبت رایج اجرا شد. ابزارهای پژوهش پرسش­نامه­های اطلاعات دموگرافیک، سبک زندگی و چهار بعد توانمندسازی بودند. از آزمون­های آماری مجذور کای، فیشر، تی­مستقل و من- ویتنی برای تحلیل داده­ها استفاده شد. یافته­ها: هر دو گروه آزمون و شاهد از نظر اطلاعات دموگرافیک همسان بودند (۰۵/۰> p). قبل از مداخله در ابعاد سبک زندگی، تمامی مقادیر دو گروه همسان بود (۰۵/۰> p)؛ اما بعد از مداخله، به غیر از بعد سلامت جسمی (۰۵/۰> p)، اختلاف تمامی ابعاد از نظر آماری به­شدت معنی­دار بودند (۰۰۱/۰> p). نتیجه­گیری: اجرای الگوی توانمندسازی خانواده­محور برای بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی از نظر عملی امکان­پذیر و با بهبود یا اصلاح سبک زندگی خود و خانواده­شان همراه است .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.