تجربه ی پرستاران از مدیریت بخش اورژانس: یک مطالعه ی کیفی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCCNUR-5-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

hosein mahmoudi

eesa mohammadi

abbas ebadi

چکیده

اهداف: هیچ بیمارستانی بدون اورژانس فعال و دارای عملکرد مناسب، نمی تواند به عنوان یک مرکز درمانی ایده آل محسوب شود. سهم مهمی از این عملکرد فعال و مناسب به مدیریت بخش اورژانس که تحت تاثیر شرایط و عوامل زمینه ای است برمی گردد. مطالعه ی حاضر، با هدف «تبیین تجربه ی پرستاران از مدیریت بخش اورژانس»، از دیدگاه پرستاران انجام شد. روش ها: با رویکردی کیفی و روش آنالیز محتوی از نوع قراردادی، هجده پرستار در مدت یک سال، به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، در دو بیمارستان آموزشی شهر تهران مورد مصاحبه ی بدون ساختار قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار مکس کیو تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: یافته های این پژوهش نشان دهنده ی این است که تجربه ی پرستاران از مدیریت بخش اورژانس در سه زمینه ی اصلی ۱. بی-توجهی نسبت به نیازهای اساسی منابع انسانی، ۲. بی توجهی نسبت به بهسازی منابع انسانی و ۳. چالش ها وکاستی های مدیریتی در زمینه و عملکرد بود. نتیجه گیری: مدیران، با توجه به کاستی ها و نارسایی های مدیریتی در بخش اورژانس، باید به نیازهای اساسی و متعالی پرستاران توجه نموده، ضمن ایجاد حمایت از پرستاران، توجه به پیش نهادات و توسعه ی آموزش، به رفع چالش ها و کاستی های مدیریتی همت گمارند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.