بیماری های شغلی شاغلین بخش صنعت و خدمات شهرستان رباط کریم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه بهداشت در عرصه، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHF-10-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ملکی

شبکه بهداشت و درمان رباط کریم، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

فرشاد هاشم زاده

موسسه آموزش عالی انرژی ساوه، ساوه، ایران

فاطمه ملا رحیمی ملکی

گروه پزشکی اجتماعی و خانواده، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

زمینه و اهداف: معاینات دوره ای، یکی از الزامات نظام مراقبت سلامت شغلی و جزء سطح دوم پیشگیری از بیماری ها می باشد که انجام آن توسط سازمان ایمنی و بهداشت شغلی توصیه شده است. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت شیوع بیماری های شغلی در شاغلین بخش صنعت و خدمات شهرستان رباط کریم می باشد.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی- توصیفی می باشد که جمعیت مورد بررسی ۳۰۲۶ نفر از شاغلین، متقاضی معاینات دوره ای مراجعه کننده به طب کار شهید شاطریان رباط کریم تشکیل می دادند. در این پژوهش از چک لیست گردآوری اطلاعات، نرم افزار SPSS۲۲ و جهت آنالیز از روش های آماری توصیفی شامل شاخص های مرکزی، پراکندگی و توزیع فراوانی برای توصیف و مقایسه متغیرهای مورد مطالعه استفاده شد. همچنین ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه رعایت شد.یافته ها: بیشترین فراوانی بیماری زمینه ای در گروه سنی بالای ۴۱ سال در هر دو جنس از نوع اکتسابی و دیابت و در رتبه بعدی، بیماری های قلبی عروقی قرار دارد و بیشترین نوع بیماری زمینه ای در زنان، آسم و در رتبه بعدی هایپوتیروئیدی و بیماری های قلبی عروقی بود. در بررسی معاینات دوره ای ۲۶% افت شنوایی، کمتر از ۱% درماتیت تماسی و ۳% کمردرد مرتبط با کار داشتند.نتیجه گیری: شیوع بالای مشکلات شنوایی؛ غربالگری شنوایی، آموزش و کنترل های فنی- مهندسی برای پیشگیری از این بیماری را الزامی می کند. این اقدامات در شناسایی زودرس کاهش شنوایی بویزه نوع حسی عصبی نقش موثری دارد. باتوجه به شایع بودن بیماری های زمینه ای، اجرای برنامه های کنترلی و برنامه های خود مراقبتی شاغلین از الزامات می باشد.

کلیدواژه ها

کاهش شنوایی، بیماری زمینه ای، بیماری شغلی، معاینات شاغلین، طب کار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.