برنامه ریزی آموزشی برای توسعه سلامت معنوی در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات راهبردی در تعلیم و آموزش و پرورش، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SREE-1-3_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا فراهانی

کارشناسی گرافیک گرایش تصویرسازی، دانشگاه علمی کاربردی

سودابه شمسینی غیاثوند

کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه علمی و کاربردی ، شهر تهران

زهرا مسعود زاده بهاءآبادی

کارشناسی فناوری اطلاعات، دانشگاه زرند

زینب عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش ریاضی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

این مقاله به بررسی برنامه ریزی آموزشی جهت توسعه سلامت معنوی در مدارس می پردازد. با توجه به اهمیت روانشناختی و اجتماعی دانش آموزان، راهبردها و برنامه ریزی های آموزشی که به ارتقاء سلامت معنوی آن ها بپردازند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این مقاله، به بررسی چالش ها و نیازهای موجود، ارائه رویکردها و استراتژی های برنامه ریزی آموزشی برای تقویت سلامت معنوی دانش آموزان پرداخته شده است. در دنیای امروز که با چالش ها و فشارهای زیادی همچون رقابت شدت، افزایش اطلاعات، و فراگیر شدن فناوری ها روبروست، سلامت معنوی به عنوان یک عامل موثر بر کیفیت زندگی فردی و اجتماعی مطرح می شود. محیط آموزشی مدرسه نیز نقش بسیار مهمی در شکل گیری و تقویت سلامت معنوی دانش آموزان ایفا می کند. در این راستا، برنامه ریزی آموزشی با تمرکز بر توسعه سلامت معنوی می تواند به عنوان یک ابزار اساسی در ارتقاء سطح سلامت عمومی در مدارس مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به تحولات سریع جامعه و تغییرات پیچیده در زندگی روزمره، توجه به سلامت معنوی به عنوان یک عنصر اساسی در پیشبرد اهداف آموزشی و تربیتی اجتماعی بیشتر شده است. محیط آموزشی مدارس، جایگاه خاصی در شکل دهی به سلامت معنوی دانش آموزان دارد. سلامت معنوی به ارتباط و تعامل مثبت با خود، دیگران، و معنویت بالاتر اشاره دارد و تاثیرات عمیقی بر کیفیت زندگی و پیشرفت فردی دارد. با توجه به چالش ها و نیازهای جامعه، برنامه ریزی آموزشی که به توسعه سلامت معنوی در مدارس می پردازد، اهمیت فراوانی پیدا کرده است. این برنامه ریزی نه تنها به معرفی مفاهیم و اصول مرتبط با سلامت معنوی بلکه به ارائه راهکارها و استراتژی های کاربردی برای تقویت آن در محیط آموزشی مدارس می پردازد.

کلیدواژه ها

سلامت معنوی، برنامه ریزی آموزشی، مدرسه، دانش آموزان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.