اکتشاف مقدماتی افق های لاتریتی - بوکسیتی دربرگه جواهرده و جیرنده از البرز مرکزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سی امین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI30_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا امیدواراشکلک

دانشجوی کارشناسی ارشد

احمد خاکزاد

دکتری زمین شناسی اقتصادی

نیما نظافتی

دکتری زمین شناسی اقتصادی

بهروز برنا

کارشناسی زمین شناسی

چکیده

گستره منطقه دربخش شمالی چهارگوش قزوین - رشت ازورقه های جواهر ده و جیرنده درالبرز مرکزی و باختری قرار دارد سنگهای تریاس پایین و میانی سازند کربناته الیکا پس ازوقفه رسوبی برروی پرمین بالا نهشته شده و روی آنها پس ازوقفه رسوبی و فعالیت های اتشفشانی و تشکیل و توسعه افق بوکسیت لاتریت شیل و ماسه سنگ تریاس بالا ژوراسیک میانی نشسته است که بیانگر شرایط خشکی و فاز فرسایش است سپس با پیشروی دریا کنگلومرای پیشرونده درقاعده سری تخریبی دیده می شود افق خاک نسوز منطقه دارای چهارمسیر رخنمونی موازی و متوالی باروند شرقی - غربی که ازشمال به جنوب بترتیب عبارتنداز رخنمون 1 زردکوه لریته، رخنمون 2 شگل - سنگرود و رخنمون 3 عباسک - هیر، رخنمون 4عرشه کوه - ذکابر حدود 50کیلومتر رخنمونها کنترل صحرایی شده است که درطول رخنمون تغییرات عیار ضخامت و حتی میزان رخنمون قابل بررسی می باشد.

کلیدواژه ها

خاک نسوز، بوکسیت، لاتریت، رخنمون، جیرنده، افق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.