اثر داربست «آلوگرافت استخوانی معدنی شده» با پوششی از سلول های استرومال خون بند ناف، بر تکثیر برون تن سلول های بنیادی خونساز CD۳۴+

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-9-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراالسادات هاشمی

دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربت مدرس تهران ایران

مهدی فروزنده مقدم

دانشیار دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس

مسعود سلیمانی

دانشیار دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

غلامرضا خمیسی پور

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ایران

مجید مصاحبی محمدی

دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   خون بند ناف( UCB ) در پیوند مغز استخوان، به علت دوز پایین سلول ­ های CD۳۴+ دارای محدودیت­هایی است که می­بایست این سلول­ها تکثیر شوند. بنابراین هدف از این تحقیق، تکثیر سلول های CD۳۴+ با کمترین دست ورزی می باشد.   مواد و روش ها   در یک مطالعه تجربی، سلول­های بنیادی سوماتیک غیر محدود شده( USSC ) جفت انسانی جداسازی و از نظر مورفولوژیکی و ایمونولوژیکی شناسایی و تایید شدند. سپس روی داربست آلوگرافت استخوانی معدنی شده( MBA ) و نیز کف پلیت، به عنوان لایه مغذی( Feeder ) پوشانده شدند. سلول­های CD۳۴+ (با روش (MACS از جفت انسانی تخلیص و به مدت سه هفته در شرایط دو و سه­ بعدی تکثیر شدند. در آخر شمارش سلولی، فلوسیتومتری، سنجش کلنی و نیز آزمایش LTC-IC انجام شد.   یافته ها   پس از سه هفته تکثیر، تعداد سلول­های UCB-CD۳۴+ در محیط سه ­بعدی، به ۲/۱۳ ± ۲۵۰ رسید. بیشترین کاهش درصد فلوسیتومتری در کشت سه­ بعدی مشاهده شد و بیشترین تعداد کلنی و LTC-IC در روز ۱۴ حاصل شد.   نتیجه گیری   سلول­های USSC به همراه ساختار سه ­بعدی MBA ، با تولید بیشتر سیتوکاین­های خونی، ماتریکس خارج سلولی، مولکول­های اتصالی و نیز با ایجاد برهمکنش­های بین سلولی می توانند به عنوان لایه مغذی مناسب به کار روند. این ساختار با افزایش نسبت سطح به حجم، تقلیدی از نیچ مغز استخوان در محیط خارج بدن را فراهم می­سازد. این مدل می­تواند محیط مناسب و جایگزینی برای تکثیر HSC باشد.

کلیدواژه ها

Key words : MBA, Hematopoietic Stem Cells, Umblical Cord Blood, Allograft, کلمات کلیدی : داربست آلوگرافت استخوانی معدنی شده, سلول های بنیادی خونساز, خون بند ناف, آلوگرافت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.