اثر نانو ذرات نقره بر سلول های خونی در موش صحرایی نر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رضایی زراچی

استادیار دانشگاه پیام نور یزد

میر حجت اله تقوی فومنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سید علیرضا رضوی ششده

دانشگاه پیام نور یزد

مسعود نگهداری

مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   فناوری نانو، تولید، استفاده و گسترش ابزار و موادی است که ابعادشان در حدود ۱۰۰-۱ نانومتر باشد. نانو ذرات نقره در صنایع بسته بندی، آرایشی، بهداشتی، پزشکی و مرغداری کاربرد دارد. باتوجه به کاربرد زیاد نانو ذرات نقره به علت خاصیت ضد باکتریایی وسیع آن، بررسی زیست سازگاری نانو ذرات نقره بر روی سیستم های بیولوژی ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات نانو ذرات نقره بر روی سلول های خونی در موش صحرایی بود.   مواد و روش ها   در این مطالعه تجربی، نانو ذرات نقره با دوزهای ۲۵، ۵۰ ، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش به مدت ۲۸ روز به صورت دهانی به ۵۰ سر موش نر که در پنج گروه ده تایی قرار داده شده بودند، خورانده شد . سپس از موش های صحرایی خون گیری به عمل آمد و تعداد سلول های خونی مشخص و آزمایش های انعقاد خون نیز انجام شد.   یافته ها   در این بررسی تغییر معناداری بر روی تعداد سلول های خونی در هیچ کدام از دوزهای مصرفی، مشاهده نگردید. با وجود طبیعی بودن زمان آزمایش انعقاد خون در کلیه دوزهای مصرفی، آزمایش زمان سیلان و آزمایش قدرت جمع شدن لخته در موش صحرایی در دوزهای بالا، یعنی ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش تغییرات معناداری داشتند .   نتیجه گیری   افزایش زمان آزمایش سیلان و کاهش درصد سرم جمع شده می تواند ناشی از اثر جلوگیری کننده نانو ذرات نقره بر عملکرد انعقادی پلاکت ها در دوزهای بالا باشد.

کلیدواژه ها

Key words: Nanoparticles, Blood cells, Rats, کلمات کلیدی : نانو ذرات, سلول های خونی, موش های صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.