ارتباط پلی مورفیسم FXIIIA Val۳۴Leu با وقایع ترومبوتیک در بیماران مراجعه کننده به بخش انعقاد سازمان انتقال خون ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-4-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی سجادی

شهرام سمیعی

مریم خیراندیش

زهرا عطایی

رضا مشکانی

مهناز کواری

سمیرامیس طوطیان

زهرا سهیلی

سید محمدرضا طباطبایی

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   پلی مورفیسم Val۳۴Leu در زیر واحد A از فاکتور ۱۳ انعقادی، جایگزین شدن والین توسط لوسین در اسید آمینه شماره ۳۴ را موجب می شود که این تغییر اسید آمینه را عاملی برای محافظت شخص در مقابل ترومبوز می دانند. در این مطالعه برای اولین بار در ایران، شیوع این پلی مورفیسم در بیماران مبتلا به وقایع ترومبوتیک و افراد سالم تعیین شد و ارتباط آن با وقایع ترومبوتیک مورد بررسی قرار گرفت.   مواد وروش ها   مطالعه انجام شده از نوع مورد – شاهدی گذشته نگر بود. تعداد ۲۱۳ بیمار با مشکلات ترومبوتیک که در فاصله زمانی دی ماه سال ۸۱ تا خرداد ماه ۸۴ به آزمایشگاه مرکزی سازمان انتقال خون(تهران) ارجاع داده شده بودند و نیز ۱۰۰ اهداکننده سالم به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. استخراج DNA با استفاده از کیت کیاژن و واکنش زنجیره ای پلیمراز( PCR ) به وسیله سایکلر حرارتی تکنه انجام و سپس ژنوتیپ های این پلی مورفیسم با روش RFLP و در حضور آنزیم محدود کننده Cfol شناسایی گردید. تحلیل آماری یافته های به دست آمده با نرم افزار ۵/۱۱ SPSS انجام گرفت، ضریب اطمینان در کلیه محاسبات ۹۵% بوده و ۰۵/۰ p< معنی دار در نظر گرفته شد.   یافته ها   شیوع پلی مورفیسم FXIIIVal۳۴Leu در بیماران و افراد سالم به ترتیب ۳/۲۴% و ۴/۳۷% با فاصله اطمینان ۹۵% به دست آمد. ضمن این که فراوانی آلل لوسین در دو گروه بیمار و شاهد به ترتیب ۳/۱۳% و ۲/۲۰% بود که این اختلافات به لحاظ آماری معنی دار می باشند.   نتیجه گیری   از مطالعه انجام شده نتیجه گیری می شود که به دلیل بالاتر بودن میزان آلل لوسین و نیز ژنوتیپ Val۳۴Leu در گروه شاهد، حضور این پلی مورفیسم با مقاومت در برابر ابتلا به وقایع ترومبوتیک مرتبط می باشد.   کلمات کلیدی : پلی مورفیسم، فاکتور XIII ، والین، لوسین، ترومبوز

کلیدواژه ها

Polymorohism, Factor C I I I, Valine, Leucine, Thrombosis, پلی مورفیسم, فاکتور XIII, والین, لوسین, ترومبوز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.