ارزیابی هموستاتیک چسب فیبرینی جدید در مدل حیوانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-10-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر هاشمی طیر

دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک

ناصر امیری زاده

استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

امیر الماسی حشیانی

دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک

مریم کامروان

دانشگاه علوم پزشکی اراک

محمد حسین محمدی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   چسب های فیبرینی به طور گسترده ای جهت کاهش خونریزی در اعمال جراحی استفاده می گردند. هدف این مطالعه، تهیه چسب فیبرینی از ترومبین و فیبرینوژن و بررسی کارایی هموستاتیک چسب فیبرینی در مدل حیوانی خرگوش بود.   مواد و روش ها   در این مطالعه تجربی، پلاسما به روش آفرزیس تهیه شد. فیبرینوژن با ترکیب کرایوپرسیپیتات و پروتامین سولفات استحصال و غلظت آن با روش الایزا اندازه گیری شد. چسب فیبرینی در برش های کبدی حیوان استفاده و زمان خونریزی و میزان خون از دست رفته اندازه گیری شد. هم چنین زمان خونریزی و میزان خون از دست رفته در خرگوش های هپارینه تعیین گردید.   یافته ها   غلظت فیبرینوژن رسوب داده شده با پروتامین سولفات mg/mL ۶ ± ۷۱ اندازه گیری شد. زمان تشکیل لخته فیبرینوژن با ترومبین ۶/۰ ± ۵ ثانیه بود. استفاده از چسب فیبرینی در برش های کبدی خرگوش، زمان خونریزی (۲ ± ۸/۸ ثانیه) و از دست دادن خون (۴/۰± ۰۵/۱ گرم) را در مقایسه با برش های کنترلی(۹۶ ± ۶۴۳ ثانیه، ۲/۱ ± ۹/۶ گرم) به طور قابل توجهی کاهش داد(۰۰۱/۰ p< ). اگر چه میزان خون از دست رفته و زمان خونریزی در خرگوش های هپارینه نسبت به غیر هپارینه افزایش داشت اما از نظر آماری معنادار نبود.   نتیجه گیری   چسب فیبرینی تهیه شده از رسوب فیبرینوژن و ترومبین، یک رویکرد درمانی جدید را برای تهیه چسب فیبرینی جهت استفاده در بالین مطرح می کند.

کلیدواژه ها

Animal model, Fibrin sealant, Hemostatics, مدل حیوانی, چسب فیبرینی, هموستاتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.