علل بروز تب در بیماران نوتروپنیک بستری در بخش انکولوژی بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-11-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو کیهانیان

تنکابن ایران

زهرا جنت علیپور

رامسر میدان انقلاب خیابان شهید مطهری دانشکده پرستاری و مامایی فاطمه الزهرا(س) رامسر ایران صندوق پستی: ۵۱۵۱۵

هدی ظهیریان مقدم

تنکابن ایران

زهرا فتوکیان

بابل ایران

ملودی عمرانی نوا

تنکابن ایران

محمد منصور ساروی

رامسر ایران

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   نوتروپنی، قویترین فاکتور مرتبط با بروز عفونت در بیماران با زمینه نقص سیستم ایمنی و دریافت کننده داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی است و تب، اصلی ترین شاخص عفونت در بیماران نوتروپنیک می باشد. از آن جا که عفونت، مهم ترین علت مرگ و میر در این بیماران به شمار می روند لذا این مطالعه با هدف تعیین علل بروز تب در بیماران نوتروپنیک انجام گردید.   مواد و روش ها   مطالعه انجام شده از نوع توصیفی- مقطعی بود که بر روی ۶۳ بیمار مبتلا به تب و نوتروپنی بستری شده در بخش انکولوژی بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر طی سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ انجام شد. نمونه گیری به شیوه در دسترس و جمع آوری اطلاعات با استفاده از چک لیست صورت گرفت. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری ۱۶ SPSS و آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین) و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. سطح معناداری در این مطالعه کمتر از ۰۵/۰در نظر گرفته شد.   یافته ها   از کل بیماران، ۷ /۳۹% بیماران مرد و ۳/۶۰% زن بودند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۰۶/۱۷ ± ۸۳/۵۱ سال بود. نتیجه کشت در ۵۴% بیماران(۶۴/۲۰% مردان و ۳۶/۳۳% زنان) مثبت بود. شایع ترین کانون عفونت سیستم ادراری(۳/۱۴%) و سپس ریه(۹/۷%) و شایع ترین میکرو ارگانیسم ایزوله شده، اشریشیاکولی(۵/۲۶%) بود.   نتیجه گیری   مطابق با اکثر منابع موجود، عوامل باکتریایی گرم مثبت شایع ترین علت بروز تب در بیماران نوتروپنیک است.

کلیدواژه ها

Key words: Fever, Neutropenia, Infection, کلمات کلیدی : تب, نوتروپنی, عفونت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.