ارتباط بین پلی مورفیسم (rs۲۳۳۳۲۲۷) G-۴۳۶ A در پروموتر ژن میلوپراکسیداز و خطر ابتلا به گرفتگی عروق کرونر در بیماران ایرانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-11-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا محمدی

تهران ایران

سعیده سلیمانی

تهران ایران

زهره شریفی

تهران ایران

آذین نوروزی

تهران ایران

محمد نجفی

تهران ایران صندوق پستی: ۵۹۸۳-۱۴۱۵۵

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   میلوپراکسیداز( MPO )، آنزیمی است که از لوکوسیت های چند هسته ای آزاد شده و یک عامل شناخته شده در بروز اختلالات التهابی از طریق تولید گونه های فعال اکسیژنی است. در این مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم (G-۴۳۶ A) rs ۲۳۳۳۲۲۷ در پروموتر MPO و خطر ابتلا به تنگی عروق کرونر مورد بررسی قرار گرفت.   مواد و روش ها   در یک مطالعه مقطعی، در مجموع ۱۶۰ نفر از جمعیت ایرانی(بیماران ۸۶ نفر و گروه شاهد ۷۴ نفر) بر اساس معیارهای مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. DNA از سلول های سفید خون استخراج شد و توزیع ژنوتیپ با استفاده از روش RFLP-PCR مورد بررسی قرار گرفت . یافته ها توسط آزمون های t و کای دو و نرم افزار ۱۶ SPSS تجزیه و تحلیل شدند.   یافته ها   فراوانی ژنوتیپ ها در جمعیت مورد مطالعه به صورت ۷/۵۳% = GG ، ۴/۳۹% = AG و ۹۰/۶% = AA بود. در فراوانی ژنوتیپی بین دو گروه و نیز بین افراد بیمار با یک، دو و سه رگ کرونری گرفته شده تفاوت معناداری مشاهده نشد. فراوانی آلل A در جمعیت بیمار ۶/۲۵% و در گروه کنترل ۴/۲۷% به دست آمد .   نتیجه گیری   به طور کلی نتایج ما نشان دادند که در جمعیت مورد مطالعه ایرانی، توزیع ژنوتیپی و توزیع آللی در ایجاد تنگی عروق کرونر و هم چنین شدت آن نقشی ندارد.

کلیدواژه ها

Key words: Coronary Artery Disease, Reactive Oxygen Species, Coronary Stenosis, Risk Factors, کلمات کلیدی : بیماری عروق کرونر, گونه های فعال اکسیژنی, تنگی عروق کرونر, فاکتورهای خطر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.