گسترش سلول های پیش ساز خونساز بند ناف انسانی بر روی داربست ۳ بعدی پوشیده شده با نانوالیاف کلاژنی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-12-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید هادی موسوی

تهران ایران

سعید آبرون

تهران ایران صندوق پستی: ۳۳۱-۱۴۱۱۵

مسعود سلیمانی

تهران ایران

سید جواد مولا

تهران ایران

غلامحسین تمدن

شیراز ایران

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   برای درمان برخی از بیماری­های خونی و غیر خونی، از پیوند آلوژنیک سلول­های بنیادی مغز استخوان استفاده می­گردد، اما به علت عدم وجود اهداکنندگان مناسب برای بسیاری از بیماران، استفاده از این روش درمانی محدود شده است. خون بند ناف( UCB ) یکی از منابع جایگزین جهت پیوند سلول های بنیادی خونساز( HSC ) می باشد. علی رغم مزایای این منبع، کم بودن میزان سلول های خون بند ناف، عامل محدودکننده استفاده از آن در پیوند خون بند ناف است. گسترش سلول­های بنیادی خونساز در محیط آزمایشگاه، یکی از راه کارهای غلبه بر این مشکل می باشد.   مواد و روش ها   در این مطالعه تجربی، از داربست پلی کاپرولاکتونی( PCL ) پوشیده شده با نانو الیاف کلاژن در مقایسه با محیط معمول کشت، جهت کشت سلولی استفاده شد. شمارش تام سلولی و سلول های CD۳۴+ ، سنجش کلونی و بیان CXCR-۴ نیز انجام گرفت.   یافته ها   یافته های این مطالعه نشان داد که میزان تام سلولی و سلول های + CD۳۴ در داربست ۳ بعدی پوشیده شده با نانوالیاف کلاژنی در مقایسه با سیستم معمول کشت سلولی(۲ بعدی) بیشتر می باشد(۰۵/۰ p< ). هم چنین میزان تام کلنی در داربست ۳ بعدی بالاتر از کشت سلولی ۲ بعدی بوده و به لحاظ آماری معنادار است(۰۵/۰ p< ). بیان بالاتر CXCR-۴ در محیط ۳ بعدی در مقایسه با ۲ بعدی دیده شد که بیانگر قابلیت لانه گزینی بهتر سلول های کشت شده در محیط ۳ بعدی است(۰۵/۰ p< ) .   نتیجه گیری   داربست PCL پوشیده شده با نانوالیاف کلاژنی نسبت به محیط معمولی کشت سلولی، محیطی مناسب با حفظ خصوصیات سلول های بنیادی برای کشت سلول های بنیادی خون بند ناف می باشد.

کلیدواژه ها

Key words : Cord Blood Stem Cell Transplantation, Hematopoietic Stem Cells, Tissue Engineering, کلمات کلیدی : پیوند سلول بنیادی خون بند ناف, سلول های بنیادی خونساز, مهندسی بافت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.