روند اهدای خون در اهداکنندگان استان کرمانشاه طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-12-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی نظر

کرمانشاه ایران

ماری عطایی

کرمانشاه ایران کدپستی: ۶۷۱۸۷۴۳۱۶

زینب مرادی نظر

کرمانشاه ایران

هوشنگ یوسفی

کرمانشاه ایران

سعیده یارمحمدی

کرمانشاه ایران

ابراهیم سلطانیان

کرمانشاه ایران

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   با بررسی روند اهدای خون در یک بازه زمانی می توان نقش عوامل احتمالی موثر را شناسایی نمود. در این مطالعه هدف بررسی روند اهدای خون در اهداکنندگان استان کرمانشاه طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ بود.   مواد و روش ها   در یک مطالعه مقطعی(توصیفی- تحلیلی)، تمام داوطلبان اهدای خون طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ بررسی شدند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزارهای Excel و ۱۲ Stata تجزیه و تحلیل گردید و از آزمون ­ های رگرسیون پواسن برای بررسی معناداری در طول زمان و test - T مستقل برای مقایسه میانگین ها در گروه های مختلف استفاده شد.   یافته ها   طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ (۵ سال)، ۲۹۵۹۲۵ نفر برای اهدای خون به مراکز خونگیری در استان کرمانشاه مراجعه کردند، ۲۴۹۴۲۰ نفر (۲/۸۴%) واجد شرایط اهدا و از این تعداد ۲۱۶۵۶۳ نفر (۸/۸۷%) مرد بودند. روند اهدای خون در مردان طی سال های مورد بررسی صعودی بود ولی در زنان روند نزولی داشت، هم چنین از میان اهداکنندگان خون، ۱۱۷۰۸۰ نفر(۹/۴۶%) اهداکننده مستمر بودند و تعداد اهداکنندگان مستمر خون به صورت صعودی در حال افزایش بود.   نتیجه گیری   با توجه به این که بیشترین درصد اهداکنندگان خون در غرب ایران را اهداکنندگان مستمر تشکیل می دهند و هم چنین روند صعودی تعداد اهداکنندگان مستمر از یک سو و سالم تر بودن این افراد به خصوص از نظر عفونت هایی هم چون عفونت های قابل انتقال از جمله HCV ، HBV و HIV از سوی دیگر، می توان نتیجه گرفت که با گذشت زمان کیفیت و سلامت خون اهدایی در اهداکنندگان استان وضعیت بهتری به خود بگیرد.

کلیدواژه ها

Key words : Blood Donors, Blood Donation, Iran, کلمات کلیدی : اهداکنندگان خون, اهدای خون, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.