چگونگی تکوین سلول های شبکیه از طریق انتقال ژن PAX۶ به سلول های CD۱۳۳+ به دست آمده از بند ناف انسان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-12-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر بالاقلی

تهران ایران

صدیقه امینی کافی آباد

تهران ایران صندوق پستی: ۱۱۵۷-۱۴۶۶۵

زهرا سهیلا سهیلی

تهران ایران

شهرام سمیعی

تهران ایران

حمید احمدیه

تهران ایران

مژگان رضایی کنوی

تهران ایران

مهین نیکوگفتار ظریف

تهران ایران

نارسیس دفتریان

تهران ایران

چکیده

چکید ه   سابقه و هدف   سلول های بنیادی CD۱۳۳+ بند ناف، زیر گروهی از سلول های خونساز را تشکیل می دهند. ثابت شده که این سلول ها از توانایی تمایز خوبی به سمت سلول های عصبی برخوردار هستند. ژن PAX۶ جزیی از خانواده­ چند ژنی PAX و از فاکتور­های رونویسی است. ژن PAX۶ ژن کنترل­کننده اصلی تکامل چشم و اندام­های حسی بافت­های اپیدرمی و عصبی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی روند تمایزی سلول های CD۱۳۳+ به دست آمده از بند ناف که ژن PAX۶(۵a) به آن ها انتقال یافته است بود.   مواد و روش ها   در یک مطالعه تجربی، ابتدا سلول های تک هسته ای خون بند ناف به وسیله فایکول جدا شدند، سپس سلول های CD۱۳۳+ موجود در آن با روش MACS جدا ‎ ‎ ‎ ‎ و در محیط کشت Stem Span کشت داده شدند. سپس به منظور ساخت ویروس، وکتور ناقل ژن PAX۶ و وکتورهای کمکی( pMD۲G ، psPAX۲ ) به سلول های HEK۲۹۳T ترانسفکت شدند. پس از تغلیظ ویروس و تیتر کردن آن، سلول های CD۱۳۳+ با تیتر مطلوب ویروس آلوده شدند. سلول های حاوی ویروس مورد نظر، از نظر وجود پروتئین های PAX۶ ، Rhodopsin ، Chx۱۰ ، Thy۱ و Nestin توسط روش ایمنوسایتوشیمی ارزیابی شدند.   یافته ها   پس از دو هفته پروتئین های Thy-۱ ، Chx۱۰ ، Nestin و PAX۶ در سلول های آلوده شده بیان شدند. هم چنین بیان مارکرهای Rhodopsin و Nestin در سلول های کنترل مشاهده شد.   نتیجه گیری   نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر تمایز سلول های CD۱۳۳+ به سلول های پروژنیتوری عصبی و سلول های شبه عصبی شبکیه از جمله سلول های گانگلیونی می باشد.

کلیدواژه ها

Key words: PAX۶ protein, CD۱۳۳ antigen, Cord Blood, کلمات کلیدی : پروتئین PAX۶, آنتی ژن CD۱۳۳, خون بند ناف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.