ارزیابی میزان بقای سلول های بنیادی مزانشیمی پس از مجاورت با سکرتوم حاصل از سلول های بنیادی مزانشیمی دست ورزی شده با ژن های Nrf۲ و HIF-۱α

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-12-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سلطانی

تهران ایران

فاطمه امیری

تهران ایران

مهشید محمدی پور

تهران ایران

محسن جلیلی

کرج ایران

مهریار حبیبی رودکنار

تهران ایران

محمدعلی جلیلی

تهران ایران صندوق پستی: ۱۱۵۷-۱۴۱۶۶

چکیده

چکیده سابقه و هدف سلول های بنیادی مزانشیمی، یک منبع سلولی ایده آل برای پیوند می باشند. اما استرس های مختلف در طول تکثیر آزمایشگاهی منجر به کاهش بقای سلولی آن ها پس از پیوند می شود. بنابراین به کارگیری راه کارهای عملی جهت افزایش میزان بقای آن ها در ریز محیط سرشار از استرس بسیار ضروری است. هدف این مطالعه، بررسی اثر سکرتوم ترشحی سلول های بنیادی مزانشیمی دست ورزی شده با دو ژن Nrf۲ و HIF-۱&alpha بر بقای این سلول ها، تحت استرس های سلولی مختلف بود.  مواد و روش ها در یک مطالعه تجربی، پلاسمیدهای نوترکیب pcDNA۳.۱-HIF-۱&alpha و pcDNA۳.۱-Nrf۲ به طور جداگانه و هم زمان به درون سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف ترانسفکت شدند. ۷۲ ساعت بعد، بیان HIF-۱&alpha و Nrf۲ در سلول های دست ورزی شده به روش RT-PCR بررسی شد. گروه های سلولی مختلف با استرس اکسیداتیو، فقر سرمی و کمبود اکسیژن مواجه شدند. سکرتوم سلول های ترانسفکت شده جمع آوری و تغلیظ شده و با سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف مجاور شد. بقای سلول ها پس از اعمال شرایط استرس مشابه با روش WST-۱  بررسی شد. یافته ها سلول های هم زمان ترانسفکت شده، ژن های HIF-۱&alpha و Nrf۲ را بیان کردند. این سلول ها میزان بقای (۵/۵% ± ۵/۸۴%) بیشتری را در مقایسه با گروه کنترل(۴% ± ۳/۵۵%) نشان دادند. هم چنین بقای سلول های کشت داده شده با سکرتوم پس از مواجهه با استرس‎های مختلف، ۶% ± ۳/۸۱% و بقای گروه کنترل ۳/۴% ± ۹/۵۷% بود. نتیجه گیری سکرتوم سلول های دست ورزی شده، سلول های بنیادی مزانشیمی را در برابر استرس اکسیداتیو، فقر سرمی و کمبود اکسیژن محافظت می کند.

کلیدواژه ها

Key words: Conditioned Medium, Mesenchymal Stem Cells, Cell Survival, کلمات کلیدی: محیط رویی, سلول‎های بنیادی مزانشیمی, بقای سلولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.