تعیین ساب تایپ های ویروس هپاتیت C در بیماران تالاسمی ایران به روش آنالیزفیلوژنتیک ناحیه NS۵b

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-13-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو آزادی

تهران ایران

آزیتا آذرکیوان

تهران ایران

فرهاد زمانی

تهران ایران

معصومه السادات اسلامی

تهران ایران

محمدرضا اشراقیان

استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

کتایون صمیمی راد

دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

چکیده سابقه و هدف بیماران تالاسمی به تزریق مکرر خون نیاز دارند و در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C هستند. بالا بودن فراوانی این ویروس در جمعیت تالاسمی، عوارض سنگین ناشی از آلودگی با آن و اهمیتی که تعیین تیپ ویروس در درمان آلودگی دارد، از دلایل انجام این تحقیق بود. این مطالعه با هدف شناسایی آلودگی مزمن در بیماران تالاسمی و تعیین تیپ هایی از ویروس که این گروه با آن آلوده هستند، انجام گرفت. مواد و روش ها در یک مطالعه توصیفی، ۱۲۰ بیمار تالاسمی anti-HCV مثبت در دو شهر تهران و آمل بررسی شدند. پس از توالی یابی محصولات PCR ، تعیین تیپ نمونه ها با رسم درخت فیلوژنتیک صورت گرفت. یافته ها توسط آزمون های کای دو، t و دقیق فیشر و ۲۲ SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نتایج به دست آمده نشان داد ۶۷ (۸/۵۵%) بیمار از نظر RNA ویروس مثبت بودند، از این بیماران ۳۴ (۳/۲۸%) بیمار از تهران و ۳۳ (۵/۲۷%) بیمار از شهر آمل بودند. از ۶۷ سویه ویروس، توانستیم ۶۵ مورد را تعیین تیپ کنیم. از این نمونه­ها ۳۵ (۸/۵۳%) بیمار تیپ  a۱، ۲۰ (۷/۳۰%) بیمار تیپ a۳، ۹ (۸/۱۳%) بیمار تیپb ۱و ۱ (۷/۱%) بیمار با تیپ a۴ آلوده بودند. نتیجه گیری اعمال راه کارهایی که بتوان بیماران تالاسمی مبتلا به عفونت مزمن در مراکز تالاسمی را شناسایی کرد، ضروری می باشد. از آن جایی که تیپ ۱ این ویروس به درمان رایج انترفرون و ریباورین در مقایسه با تیپ های ۲ و۳ با درصد پایین تری پاسخ می دهد، غالب بودن تیپ ۱ در بین بیماران تالاسمی در درمان بیماران دارای اهمیت خاصی است.

کلیدواژه ها

Key words: Hepatitis C virus, Genotype, Thalassemia, کلمات کلیدی: ویروس هپاتیت C, ژنوتیپ, تالاسمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.