نقش مسیر سیگنالینگ Wnt/-catenin در لوسمی های خونی
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 15، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 468
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-15-2_008
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
مسیر سیگنالینگ Wnt/β-catenin ، یکی از آبشارهای کلیدی مهم در تنظیم سیر تکاملی و پایداری سلول های ایمنی و خون است، اما نقش دقیق آن هنوز بحث برانگیز و موضوع پژوهش های مختلفی است. با فعال شدن مسیر سیگنالینگ Wnt، پروتئین β-catenin به داخل هسته وارد شده و رونویسی ژنهای هدف شاملcyclin D۱ و c-myc را فعال میکند. مسیر سیگنالینگ Wnt/β-catenin کانونیکال در سرطانهای خونی به طور غیرعادی فعال است، بنابراین به عنوان یک هدف بالقوه جهت درمان سرطان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله اهمیت مسیر سیگنالینگ Wnt و تاثیر این مسیر در ایجاد لوسمیهای خونی توضیح داده شده است.
مواد و روش ها
این مقاله مروری با جمعآوری اطلاعات از طریق جستجو در پایگاههای اطلاعاتی مدلاین و پاب مد و با استفاده از کلمات کلیدی مسیر سیگنالینگ Wnt ، لوسمی میلوئیدی حاد و مزمن و لوسمی لنفوئیدی حاد و مزمن انجام شده است. از میان مراجع مرتبط، مواردی که مولفین مجرب در آن نقش داشته و بارها مورد استناد قرار گرفته بودند، انتخاب شدند.
یافته ها
بررسی مقالههای مختلف نشان داد که مسیر سیگنالینگ Wnt/β-catenin (کانونیکال و غیر کانونیکال) در مراحل خاصی در پاتوژنز انواع بدخیمیهای هماتولوژیک دخالت دارد.
نتیجه گیری
از آن جایی که مسیر سیگنالینگ Wnt/β-catenin نقش مهمی در خونسازی طبیعی و بدخیم شدن سلولها در سیستم خونسازی دارد، بدیهی است این تغییرات در سیگنالینگ Wnt/β-catenin فرصت های مداخله درمانی را ایجاد می کند، به ویژه به این دلیل که سطح فعالیت این مسیر در بدخیمی های هماتولوژیک در مقایسه با سایر مسیرهای سیگنالینگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
کلیدواژه ها:
Key words: Wnt Signaling Pathway ، Leukemia ، Chronic Myeloid ، Acute Myeloid Leukemia ، Acute Lymphoid Leukemia ، Chronic Lymphocytic Leukemia ، کلمات کلیدی: مسیر سیگنالینگ Wnt ، لوسمی میلوئیدی مزمن(CML) ، لوسمی میلوئیدی حاد(AML) ، لوسمی لنفوبلاستی حاد(ALL) ، لوسمی لنفوبلاستی مزمن(CLL)
نویسندگان
مائده قاری
دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
عزت اله فتحی
University of Tabriz
راحله فرحزادی
استادیار مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :