جایگزین مناسب برای شیرهای فشار شکن در چرخه های برودتی برای بازیابی انرژی حاصل از انبساط جریان

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC04_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عابدی

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده اصفهان

سیدرسول حسینی حسن آبادی

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده اصفهان

احسان اعتضادی

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده اصفهان

چکیده

بخش عمده ای از انرژی مورد استفاده در بسیاری ا ز صنایع از قبیل صنایع غذایی، نوشیدنی و شیمیایی و سهم عمده ای از هزینه های کلی مصرف انرژی این صنایع مربوط به بخش برودتی است . چرخه های سرمایش در بسیاری از زمینه ها مقادیر زیادی از انرژی را ب ه دلیل به روز نبودن طراحی سیستم و شکل سنتی موجود در واحد هدر می دهند . در صنایع برودتی که یکی از بزرگترین مصرف کننده های انرژی در دنیا ه ستند، صرفنظر از کلیه جزییات فرآیند، غ ا ل باً اساس کار روی جذب گرما از منبع سرد و دفع آن به منبع گرم است که این اساس کار یخچال ها و سیستم های سرمایشی موجود است . برای این کار سیال خاص در یک ج هت با افزایش فشار مواجه خواهد شد که این ک ار را با یک کمپرسور انجام م ی دهند ودر جهت مقابل نیاز است تا فشار این سیال در سیستم خاصی شکسته شود . سیستمی که برای این منظور پیشنهاد شده است شیر فشار شکن است که ب ه صورت مانعی بر سر راه جریان فشار بالا قرار می گیرد و فشار آن را می کاهد . در خلال این کاهش ف شار، م قادیری انرژی ب ه صورت گرما هدر خواهد رفت، که با بازیافت آن می توان نیاز قسمت هایی از سیستم را به انرژی تأمین نمود و هزینه ها را کاهش داد . از جمله واحدها و فرآیندهای شاخص می توان به واحدهای تولید اکسیژن، میعان گ از، سرمایش پروپان، سرمایش مخلوط هیدروکربن، فر آیند تولید گاز مایع، تو لید پروپیلن واتیلن، واحد آمونیاک، فرآیندهای تصفیه و پالایش گاز، واحد مایع سازی و تراکم گاز طبیعی، تولید پروپیلن با دانسیته بالا و در نهایت واحد تولید اوره و ... اشاره کرد . در این مقاله رو ی ترمودینامیک فر آیند انبساط و همچنین معرفی سیستم های مختلف و مناسب جایگزین به جای شیرهای فشار شکن وبازده آنها بحث خواهد شد .

کلیدواژه ها

شیر انبساط، فر آیند ژول تامسون، سیستم های سرمایشی، توربو توربین انبساطی، توربین دو فازی، بازیابی انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.