اثر تمرین هوازی بر سطح فیبرینوژن و سلول های خونی در دختران چاق
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 16، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-16-3_007
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
چاقی به طور بالقوه با افزایش عوامل التهابی از جمله فیبرینوژن و سلولهای سفید خون همراه می باشد. از طرفی افراد فعال از لحاظ بدنی دارای سطح پایینتر عوامل التهابی هستند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی بر میزان فیبرینوژن و تعداد سلول های خونی دختران چاق بود.
مواد و روش ها
این مطالعه به صورت نیمه تجربی در سال ۱۳۹۶ و در دانشگاه حکیم سبزواری انجام شد و آزمودنی ها که شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۰ داشتند )۳۰BMI>)، به دو گروه تمرین هوازی(۱۲ نفر) و کنترل(۱۲ نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی هشت هفته(۴ جلسه در هفته، هر جلسه ۶۰ دقیقه با حداکثر ضربان قلب ۷۵%-۶۵%) تمرینات هوازی انجام دادند. خونگیری قبل و بعد از برنامه تمرینی انجام شد. از آزمون t مستقل برای مقایسه گروه ها (با استفاده از نرم افزار آماری ۱۶ SPSS و سطح معناداری ۰۵/۰p<) استفاده شد.
یافته ها
نتایج تحقیق نشان داد برنامه تمرین هوازی تاثیر معناداری بر میزان فیبرینوژن در هر دو گروه تمرین(۴۶/۲ ± ۱۹/۲۹) و کنترل(۵۹/۲ ± ۰۸/۲۸) و سلول های خونی نداشت. البته اسمولالیته در گروه تمرینی کاهش معنادار داشت(۰۵/۰ p<). تجزیه و تحلیل ریز مغذیها و درشت مغذی های رژیم غذایی نشان داد که بین دو گروه کنترل و تجربی در سرتاسر دوره تمرینی تفاوت معنا داری وجود نداشت.
نتیجه گیری
هشت هفته تمرین هوازی با شدت متوسط بر سطح پلاسمایی فیبرینوژن و سلول های خونی دختران چاق تاثیر معناداری ندارد. به نظر میرسد برنامه تمرینات ورزشی بایستی با کاهش وزن و توده چربی همراه باشد تا باعث بهبود شاخصهای التهابی همراه با چاقی شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طیبه امیری پارسا
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه فردوسی
میترا خادم الشریعه
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه رازی
مرضیه السادات آذرنیوه
استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه زابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :