طراحی مدل اجرای خط مشی های فناوری اطلاعات برنامه ششم توسعه با رویکرد شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 36، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-36-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا محمدی

Department of Public Administration, Faculty of Management and Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

غلامرضا معمارزاده طهران

Department of Public Administration, Faculty of Management and Economics, Science and Research Branch of Islamic Azad University, Tehran, Iran.

صدیقه طوطیان اصفهانی

Department of Public Administration, Faculty of Accounting and Management, West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

چکیده

هدف: این پژوهش به منظور ارائه مدل اجرای خط مشی های فناوری اطلاعات در برنامه ششم توسعه به کمک روش مدلسازی شبکه عصبی انجام شده است. طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد: تحقیق بر مبنای هدف، کاربردی و روش تحقیق، پیمایشی است. گردآوری داده ها، با ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. جامعه آماری در بخش شناسایی عوامل، مدیران شرکت مخابرات ایران می باشند که ۱۵ نفر به عنوان پنل خبرگان انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش آزمون،کارشناسان فناوری اطلاعات برابر ۸۱۰ نفر بودند که ۲۶۰ نفر نمونه انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار MATLABR۲۰۱۹b استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته ها عوامل موثر بر اجرا در دو بعد اصلی ساختار و کارکرد و ده بعد فرعی (محیط، خط مشی، اندازه سازمان، فرهنگ، تکنولوژی، توسعه منابع انسانی، توسعه زیرساخت، توسعه برنامه ها، توسعه بخش خصوصی و تامین محتوا) قابل بررسی می باشند. طبق یافته های شبکه عصبی بهترین ساختار اجرا، دارای ۱ لایه ورودی با ۵ متغیر ورودی و ۱ لایه پنهان با ۱۰ نرون و ۱ لایه خروجی با ۱ متغیر خروجی می باشد.  ارزش/ اصالت پژوهش: از نظر مفهوم شناسی، برای اولین بار با رویکردی ترکیبی، عوامل موثر بر اجرای خط مشی های فناوری اطلاعات شامل ساختار و کارکرد (هر دو متغیر) تبیین شده و از نظر روش شناسی، مدلسازی با استفاده از روش شبکه عصبی در این زمینه، از دیگر جنبه های نو در این پژوهش است. از نظر ارزش کاربردی، در این پژوهش روشن می شود که بهترین ترکیب توسعه زمانی است که تمام متغیرهای ورودی هم زمان در نظر گرفته شوند و ضعیف ترین حالت نیز زمانی است که توسعه زیرساخت نادیده گرفته شود.

کلیدواژه ها

The Sixth Development Plan, Policy, Implementation, Communication IT, Neural Network., برنامه ششم توسعه, خط مشی, اجرا, فناوری اطلاعات و ارتباطات, شبکه عصبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.