بررسی عددی تاثیر پارامترهای هندسی موجشکن شناور در حالت تک و دو ردیفه بر عملکرد هیدرودینامیکی آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 19، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_MARIN-19-39_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان یوسفی

MSc Student, Faculty of Engineering. Persian Gulf University, Bushehr

امین محمودی

Assistant Professor, Department of Civil Engineering. Faculty of Engineering, Persian Gulf University. Bushehr

سجاد حاجی زاده

Assistant Professor, Marine Engineering Department. Faculty of Engineering, Persian Gulf University. Bushehr

چکیده

در زمینه طراحی بنادر یا حفاظت از سازه­های دریایی، یکی از موارد مورد توجه، پیش­بینی عملکرد موجشکن­ها در برابر امواج تابشی می­باشد. گونه­ای از موجشکن­ها که امروزه علاوه بر قابلیت نصب سریع، جابه­جایی و استفاده مجدد در مناطقی با شرایط مشابه، ارتباط آبی بین فضای حفاظت شده و آب­های آزاد را حفظ می­کند، موجشکن شناور می­باشد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد موجشکن­های شناور، پارامترهای هندسی مقطع موجشکن شناور می­باشد. در این تحقیق، بررسی عددی تاثیر پارامترهای هندسی مقطع موجشکن شناور مستطیلی در حالت تک ردیفه و دو ردیفه بر عملکرد هیدرودینامیکی آن و ضریب انتقال موج در مدل عددی ANSYS-AQWA برای پریودهای موج در بازه ۳ تا ۷ ثانیه مورد بررسی قرار گرفته است. برای صحت­سنجی، نتایج مدل عددی حاضر با نتایج آزمایشگاهی Ji Deng  و همکاران در سال(۲۰۱۹) مقایسه شد که از تطابق خوبی برخوردار بود. نتایج نشان داد که استفاده از موجشکن شناور مستطیلی با نسبت ارتفاع سازه به عرض سازه در محدوده ۳۵/۰ تا ۴۵/۰ ، بهترین عملکرد را دارد و همچنین افزایش جرم سازه در مقابل موج­های با پریود کوتاه، باعث بهبود عملکرد و کاهش نیروهای وارده بر کابل مهاری می­شود و در حالیکه در مواجه با موج­های با پریود بلند، کاهش جرم سازه باعث بهبود عملکرد موجشکن شناور مستطیلی می­شود.

کلیدواژه ها

Floating breakwater, Wave transmission coefficient, Geometric parameters, Response Amplitude Operator, Mooring system, ANSYS AQWA, ضریب انتقال موج, پارامترهای هندسی, عملگرهای دامنه پاسخ, سیستم مهاربند, ANSYS AQWA, موجشکن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.