تدوین محورهای پیشنهادی سند راهبردی سایبری ج.ا.ایران به روش مطالعه تطبیقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی فضای سایبر، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SSC-2-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی سعیدی

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی

محسن آقایی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

جایگاه و نقش برنامه­های راهبردی در پیشرفت کشورها کاملا آشکار است. بسیاری از کشورها علاوه بر حوزه­های اقتصادی، نظامی و سیاسی در حوزه به­کارگیری فناوری­ها نیز برنامه های راهبردی طراحی کرده­اند و مبنای تصمیم­گیری ها، جهت­گیری­ها و هدایت خود قرار داده­اند. مطالعه اسناد راهبردی تدوین شده به­خصوص، موارد مدون­­شده در حوزه سایبر­؛ روشی برای شناخت راه و تفکرات بر اساس اولویت ها و راه­کارهایی است که نشان­دهنده افکار و برنامه­های جامع جوامع دیگر است. استفاده از تجربیات سایبری سایر کشورها در تولید اسناد راهبردی با تاکید بر کشورهایی که به­عنوان صاحبان فناوری و دارای قدرت شناخته می­شوند، نقش بسزایی در تولید سند راهبردی جامع و مانع دارد. در این مقاله با توجه به اهمیت تدوین محورهای مهم برای اسناد راهبردی کشور­، اسناد سایبری بالادستی داخلی­، اسناد راهبردی سایبری چند کشور توسعه­یافته به روش مطالعه تطبیقی بررسی شده­اند؛ درنتیجه هشت محور به­عنوان محورهای حداقلی برای سند راهبردی کشور به­عنوان درس­آموخته­های مطالعات این حوزه به­عنوان خطوط راهنمای اولیه تعیین شدند.

کلیدواژه ها

سند راهبردی سایبری, سند راهبردی سایبری ملی, سند ملی امنیت سایبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.