میزان مصرف فرآورده های خونی طی وقوع تب هموراژیک کریمه کنگو در زاهدان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-17-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا خسروی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون زاهدان

ملیحه متانت

مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری پژوهشکده سل مقاوم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

ناهید پورخسروی

امرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون زاهدان

خاطره کاظمی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون زاهدان

چکیده

چکیده سابقه و هدف تب هموراژیک کریمه کنگو، یک عفونت ویروسی خونریزی دهنده با میزان مرگ و میر بالا می باشد. به دلیل فقدان درمان اختصاصی، مدیریت بیماری به کمک حمایت درمانی و داروهای ضد ویروسی انجام می شود. در مطالعه حاضر میزان مصرف فرآورده های خون در طغیان بیماری در بهار ۱۳۹۶ در زاهدان بررسی شد. مواد و روش ها در یک مطالعه مقطعی، تمامی بیماران بستری شده در طغیان کریمه کنگو، که در بهار ۹۶ در بخش عفونی  بیمارستان بوعلی زاهدان بستری شدند، وارد مطالعه شده و اطلاعات بیماران شامل سن و جنس و نیز میزان و نوع فرآورده های خون مصرفی آنان ثبت گردید. علاوه بر این، شغل، علت احتمالی ابتلا به بیماری و پاسخ به درمان نیز بررسی شد. تشخیص قطعی بیماری بر اساس آزمایش سرولوژیک الایزا و نسخه برداری معکوس واکنش زنجیره ای پلیمراز(RT-PCR)داده شد. یافته ها توسط آزمون های آماری توصیفی و نرم افزار ۱۶ SPSS تحلیل شدند. یافته ها در مدت مطالعه، ۱۸ بیمار با تشخیص قطعی تب کریمه کنگو و میانگین سنی ۹/۶ ± ۵/۲۷ سال در بیمارستان بوعلی بستری شدند. تمام بیماران مرد و اغلب کارگر کشتارگاه(۵/۴۴%) بودند. علت اصلی آلودگی به تب کریمه کنگو، تماس با گوشت و دام آلوده بود. از میان ۱۸ بیمار، ۱۱ نفر(۶۱%) نیاز به تزریق فرآورده های خون پیدا کردند و کنسانتره پلاکت پرکاربردترین فرآورده مصرفی در بین بیماران بود(۲/۸۳%). در مجموع ۱۹۱ واحد فرآورده خون شامل ۱۵۹ واحد(۲/۸۳%) کنسانتره پلاکت مصرف شده و هیچ یک از بیماران در اثر این بیماری فوت نکردند. نتیجه گیری جهت مدیریت بیماری تب کریمه کنگو، اغلب نیاز به تزریق میزان بالای خون و فرآورده های خون است. از این میان کنسانتره پلاکت پرمصرف ترین فرآورده می باشد.

کلیدواژه ها

Hemorrhage, Blood Platelets, Fever, خونریزی, پلاکت های خون, تب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.