تغییرات سطح بیان miR-۱۹۹a و miR-۱۹۶b در اهداکنندگان مبتلا به هپاتیت C فاقد علائم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-18-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدپور

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

زهره شریفی

استاد مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

علی عرب خزائلی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

فائزه قاسمی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

چکیده

چکیده سابقه و هدف ویروس هپاتیت C ، یکی از عوامل اصلی عفونت کبدی می باشد که در مراحل اولیه معمولا علائمی ندارد. مطالعه های تغییرات سطح بیان میکرو RNAها در بیماری های مختلف مانند هپاتیت نشان داده شده است. به طوری که miR-۱۹۹a و miR-۱۹۶b بر روی ویروس هپاتیت C اثر مهاری دارند. در مطالعه اخیر به بررسی سطح بیان miR-۱۹۹a و miR-۱۹۶b در نمونه سرم اهداکنندگان خون آلوده به هپاتیت C فاقد علائم در مقایسه با نمونه سرم اهداکنندگان خون سالم، پرداخته شد تا بر اساس نتایج آن اهمیت میکرو RNAها در مراحل مختلف عفونت هپاتیت C ، مورد ارزیابی قرار گیرد. مواد و روش ها در یک مطالعه مورد شاهدی، ابتدا استخراج Total RNA از ۱۰۶ نمونه سرم اهداکنندگان خون سالم(گروه شاهد) و ۱۰۶ نمونه سرم اهداکنندگان خون آلوده به هپاتیت C فاقد علائم(گروه مورد) انجام شد. پس از ساخت cDNA، سطح بیان miR-۱۹۹a و miR-۱۹۶b به­ وسیله­ سایبرگرین PCR اندازه­گیری گردید و نتایج، توسط نرم افزار ۲۰۰۹ REST  تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها سطح بیان miR-۱۹۶b در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود(۰۰۱/۰ p< ). اختلاف معناداری در سطح بیان miR-۱۹۹a بین دو گروه دیده نشد. نتیجه گیری با توجه به کمتر بودن سطح بیان miR-۱۹۶b و عدم اختلاف معنادار miR-۱۹۹a در گروه مورد نسبت به گروه شاهد، مطالعه های بیشتر در خصوص نقش miR-۱۹۶b در این بیماری را، می توان حائز اهمیت دانست.

کلیدواژه ها

Key words: Hepatitis C, Blood Donors, MicroRNAs, کلمات کلیدی: هپاتیت C, اهداکنندگان خون, میکروRNA ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.